Ειδήσεις

Στειακάκης: Ο συγκλονιστικός λόγος που έγινε παιδίατρος -vid

Ο παιδίατρος Ζαχαρίας Στειακάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Ανδριανή» και συνομίλησαν για το βιβλίο του και τις απορίες των νέων γονιών.

Ο γνωστός παιδίατρος Ζαχαρίας Στειακάκης βρέθηκε στην εκπομπή «Ανδριανή» και συνομίλησαν για το βιβλίο του και τις απορίες των νέων γονιών αναφορικά με το πώς θα μεγαλώσουν το παιδί τους.

Ωστόσο, μία ερώτηση της Ανδριανής ήταν εκείνη που "ξεκλείδωσε" τον παιδίατρο και τον έκανε να εκμυστηρευτεί στην εκπομπή τα μύχια της ψυχής του. «Γιατί έγινες παιδίατρος», ήταν η ερώτηση που έδωσε αφορμή στον Ζαχαρία να μιλήσει για την σοβαρή ασθένεια που αντιμετώπισε στην τρυφερή παιδική του ηλικία και καθόρισε τις αποφάσεις του ώστε να καταφέρει να σώσει και ο ίδιος ζωές μικρών παιδιών.

«Ήταν όνειρο ζωής γιατί σε πολύ μικρή ηλικία είχα μία πολύ παράξενη ασθένεια κι από τότε και έπειτα, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, παιδίατρος ήθελα να γίνω. Εκτίμησα τη βοήθεια που μου πρόσφεραν οι δικοί μου παιδίατροι. Το ήθελα, το κυνήγησα και στο Πανεπιστήμιο ακόμα ήμουν αφοσιωμένος στην Παιδιατρική».

Όσο για την πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσει ως γιατρός επισημαίνει «να σου έρθει ένα περιστατικό και μην μπορείς να το επεξεργαστείς, να το φέρεις εις πέρας ή να είναι δύσκολη η διάγνωση. Εκεί, όχι μόνο προσπαθείς να κάνεις το παιδί καλά, αλλά οφείλεις να βοηθήσεις και τους γονείς».

Σε ό,τι αφορά στο βιβλίο του «Συμβουλές για νέους γονείς» ο Ζαχαρίας Στειακάκης απαντά μέσα από αυτό στις πιο συχνές απορίες των γονιών για τις πρώτες μέρες μετά το μαιευτήριο, για το θηλασμό, αλλά και γενικότερα για το πώς να αντιδράσει ένας νέος γονιός σε οποιαδήποτε κατάσταση μέχρι την ηλικία των 3 -4 ετών του παιδιού.

«Το βιβλίο αποτελεί ένα εγχειρίδιο για να βοηθήσει τους νέους γονείς αφού κι εγώ ο ίδιος ψαχνόμουν ως γονιός. Αφορμή για να το γράψω ήταν η κόρη μου. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά μέχρι 3 - 4 ετών, αλλά δεν είναι ιατρικό βιβλίο. Το γράψιμο είναι αρκετά εκλαϊκευμένο».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί: Ποια είναι η πιο περίεργη ερώτηση που του έχουν κάνει ποτέ γονείς; Να κάνουμε εμβόλια στα παιδιά ή όχι; Οι εγκυμονούσες ή οι γονείς πρέπει να εμβολιάζονται εφόσον υπάρχουν παράγοντες κινδύνου; Κατά πόσο μας καλύπτουν τα εμβόλια;

Σχόλια