default-image

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε όλο το νησί

Κρήτη
Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε όλο το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη που θυμίζει για τα καλά χειμώνα με βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και θυελλώδεις ανέμους κυρίως σε Χανιά και Αγ.Νικόλαο. Μάλιστα στις ορεινές περιοχές προβλέπονται χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo.gr:

Την Κυριακή 14/01 βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Νότιο Αιγαίο, συνοδευόμενες από σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα μέχρι το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στην Ανατολική Μαγνησία, στην Εύβοια και στη Βόρεια Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο έως 600 μέτρα και της Θεσσαλίας με υψόμετρο έως 300 μέτρα. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά τα φαινόμενα έως αργά το απόγευμα θα είναι γενικά λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά για την Κρήτη:

Βροχερός θα είναι ο καιρός στο Ηράκλειο την Κυριακή 14/1, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα 15/1, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Βροχή, τοπικές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται την Κυριακή για τα Χανιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα 15/1, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 11 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και ανέμους από νοτιοανατολική διεύθυνση έντασης μέχρι 2 μποφόρ.

Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται την Κυραική για το Ρέθυμνο , με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για τη Δευτέρα 15/1, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αγ. Νικόλαος

Βροχή και θυελλώδεις ανέμοι προβλέπονται για την Κυριακή στον Αγ Νικόλαο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου . Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα 15/1, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News