Στον 9,84 μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Πανούση

Κρήτη
Στον 9,84 μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Πανούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του μοναδικού Τζίμη Πανούση, ο οποίος έφυγε ξαφνικά το Σάββατο, σε ηλικία 64 ετών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Έλληνας τραγουδοποιός μίλησε στο Γιώργο Σαχίνη και στο Ράδιο 9.84, με τον ίδιο να είναι - όπως πάντα - καυστικός, σχολιάζοντας την ελληνική πολιτική σκηνή, την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Τζίμης Πανούσης, προβοκάροντας τον εαυτό του αλλά και πρόσωπα και καταστάσεις της ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας, σημείωσε με νόημα:

«Είμαι ο πλέον ενθουσιασμένος με την κυβέρνηση της Αριστεράς που ούτε στα πιο τρελά μου αναρχικά όνειρα δεν περίμενα να καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία, αφού με τον ΕΝΦΙΑ κατέστησε τους Έλληνες ενοικιαστές στα σπίτια τους.

Ο Αλέξης θα κυβερνάει για πάντα, ο Κυριάκος και η Φώφη που ως γόνοι πολιτικών οικογενειών θα ήθελα να κυβερνήσουν, δεν πρόκειται να δουν φως, σε ένα κόσμο όπου ο νέος πλανητάρχης λέγεται "Ντόναλντ" και ο Ελλαδάρχης "Γκούφυ".»

Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες του δημιουργού της σάτιρας, να «ξεκλειδώσει» ανθρώπους που βιώνουν την απόλυτη καταβύθιση ατομικά και κοινωνικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Συγκινούν τα «αντίο» στο Τζίμη:

Συγκινητικά είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Τζίμη Πανούση, τόσο από τον καλλιτεχνικό, όσο και από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, με αυτό του Γιώργου Νταλάρα, να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς οι δύο άνδρες είχαν δικαστική διαμάχη κατά το παρελθόν και με τον ίδιο να γράφει χαρακτηριστικά «Μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα, μηδαμινά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News