Ειδήσεις

Στον εισαγγελέα για το δώρο Χριστουγέννων που δεν έλαβαν

Παρέμβαση Εισαγγελίας Ηρακλείου για τις δεκάδες περιπτώσεις εργαζομένων που δεν πληρώθηκαν δώρο Χριστουγέννων ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΚΗ

Στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Γαλήνα έφτασαν σήμερα οι καταγγελίες για το στυγνό εκβιασμό εργαζομένων που κλήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στους εργοδότες τους.

Εξοργισμένος ο πρόεδρος του ΕΚΗ ζήτησε σήμερα την παρέμβαση της δικαιοσύνης απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που ξεπερνούν τα όρια της ασυδοσίας.

Μέσα στις γιορτές ο ίδιος χρειάστηκε με παρεμβάσεις του προς τουλάχιστον τρεις μεγάλες επιχειρήσεις του Ηρακλείου με άνω των 15 εργαζομένων έκαστη, να προειδοποιήσει πως θα εφαρμοστεί το αυτόφωρο αν βρεθεί έστω και ένα εργαζόμενος που να καταθέσει ότι κλήθηκε να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ εργοδότες κατέθεσαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων το δώρο, για να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, και στη συνέχεια τους κάλεσαν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων και να τα επιστρέψουν στην εταιρία.  

Η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών που του ΕΚΗ πήρε φωτιά την περίοδο των γιορτών και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και χθες δέχτηκε νέα καταγγελία απλήρωτου εργαζομένου.

Το 90% των καταγγελιών αφορούσαν σε μι καταβολή δώρου και δεδουλευμένων  και το 10% την εκβίαση εργαζομένων, ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς τους με το Στέλιο Βοριά να προειδοποιεί για βαρύτατες κυρώσεις όσους καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Θέση που συμμερίστηκε απόλυτα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας  προειδοποιώντας πως όποιος εντοπιστεί θα αντιμετωπιστεί με κάθε αυστηρότητα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια