Ειδήσεις

Andromeda: «Πυρετός» ενεργειών για μεταφορά των εκρηκτικών

Αυτοψία στους χώρους που φυλάσσονται τα 29 κοντέινερ με τα εκρηκτικά και τα 11 υγραεριοφόρα πραγματοποίησαν κλιμάκια της Πυροσβεστικής

Εξονυχιστικό έλεγχο στο χώρο της προβλήτας όπου φρουρείται το «εκρηκτικό» φορτίο του πλοίου "Andromeda" πραγματοποίησαν το πρωί κλιμάκια των πυροσβεστικών υπηρεσιών και του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, όπως καταγράφει ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV.

Μέλημα των αρχών είναι να διασφαλίσουν ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την παραμονή των κοντέινερ και των υγραεριοφόρων τα οποία όπως φαίνεται θα παραμένουν στο Ηράκλειο για λίγα ακόμη 24ωρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο χώρος φρουρείται όλο το 24ωρο από δυνάμεις του Λιμενικού, αλλά και το προσωπικό ιδιωτικής φύλαξης του ΟΛΗ, ενώ όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις έχουν γίνει με την παρουσία και καθοδήγηση δύο πυροτεχνουργών των ειδικών αποστολών του λιμενικού που επόπτευσαν τη διαδικασία εκφόρτωσης του "Andromeda".

Η ανταπόκριση του Παναγιώτη Κουρουμπλή μπροστά στους φόβους και τις ανησυχίες που μετέφεραν με επιστολές τους στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης και ο δήμαρχος Ηρακλείου ήταν άμεση, καθώς ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι προσπεράστηκε κάθε γραφειοκρατική διαδικασία με στόχο η μεταφορά του φορτίου να ξεκινήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ "ANDROMEDA" ΓΙΑ "ΚΙΝΗΤΗ ΒΟΜΒΑ", ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Όπως φαίνεται σε συνεννόηση με το υπουργείο εθνικής Άμυνας τα εκρηκτικά θα μεταφερθούν για φύλαξη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκτός Κρήτης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Η ποσότητα των εκρηκτικών, 410 τόνοι, γεννά από μόνη της ανησυχία , όσο αυτά παραμένουν χώρο του λιμένα Ηρακλείου, με τους εμπειρογνώμονες να προειδοποιούν για τους ειδικούς χειρισμούς που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το πλοίο "Andromeda" έχει κατασχεθεί και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την εκποίηση του.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια