Ανησυχία και στα Χανιά για το πλοίο με τα εκρηκτικά (video)

Κρήτη
Ανησυχία και στα Χανιά για το πλοίο με τα εκρηκτικά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που στο Ηράκλειο παραμένει η ανησυχία για το φορτίο του «Andromeda», η στασιμότητα στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενός ακόμη πλοίου με εκρηκτικά στο λιμάνι της Σούδας, προκαλεί προβληματισμό.

Το πλοίο που περιέχει άγνωστη ποσότητα εκρηκτικών υλών βρισκόταν από την περασμένη άνοιξη στον κόλπο των ναυπηγοεπισκευαστικών εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε κολπίσκο κοντά στη νατοϊκή βάση του Μαραθίου.

Σε μια περιοχή επιβαρυμένη, κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου και της νατοϊκής βάσης, η ύπαρξη του πλοίου με τα εκρηκτικά εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια συνολικά του λιμανιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση απομάκρυνση του πλοίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ANDROMEDA: "ΠΥΡΕΤΟΣ" ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Με την ανησυχία να παραμένει έκδηλη τα τελευταία 24ωρα, για το φορτίο των 410 τόνων εκρηκτικών που έχει στο εσωτερικό του το πλοίο «Andromeda», ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου βρέθηκαν το πρωί στο λιμάνι για μια πρώτη αυτοψία, Α. Φιλιππής: Άμεσα θα φύγουν από το λιμάνι τα εκρηκτικά.

Απομακρύνονται άμεσα από το λιμάνι του Ηρακλείου τα εκρηκτικά που μετέφερε το πλοίο Ανδρομέδα με απόφαση Παναγιώτη Κυρουπλή, ενώ στο χώρο όπου φυλάσσονται στο λιμάνι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, λέει ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής στο Ράδιο 98,4.

Τι έγινε με την αυτοψια στο λιμάνι

Αυτοψία στους χώρους που φυλάσσονται νυχθημερόν τα 29 κοντέινερ με τα εκρηκτικά και τα 11 υγραεριοφόρα πραγματοποίησαν το πρωί κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να ληφθούν ακόμη περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τα λίγα 24ωρα που όπως φαίνεται θα παραμείνει στο Ηράκλειο το φορτίο του «Andromeda».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ "ANDROMEDA" ΓΙΑ "ΚΙΝΗΤΗ ΒΟΜΒΑ", ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ

Όλες οι διαδικασίες εποπτεύονται από την πρώτη στιγμή από πυροτεχνουργούς των ειδικών αποστολών του λιμενικού διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η απομάκρυνση τους θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως ζήτησαν ήδη με παρεμβάσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης και ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News