«Ράγισαν και οι πέτρες» στο αντίο της Μαίρης και της Δέσποινας

Κρήτη
«Ράγισαν και οι πέτρες» στο αντίο της Μαίρης και της Δέσποινας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα οδύνης και πόνου, η Τήλος και η Ρόδος αποχαιρέτησαν σήμερα την Μαίρη και τη Δέσποινα, την κόρη και τη μάνα που «έφυγαν» στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, στις 3 Ιανουαρίου.

Το νησί των Ιπποτών  από χθες είχε αρχίσει να δέχεται κόσμο που κατέφθανε από την Τήλο προκειμένου το μεσημέρι, να είναι όλοι εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στις δύο γυναίκες που έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή , αφήνοντας πίσω τους έναν πατέρα και σύζυγο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ σε σοβαρή κατάσταση και μια κόρη και αδερφή που νοσηλεύεται και εκείνη στο ίδιο νοσοκομείο και δη στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της αδικοχαμένης Δέσποινας και της 22χρονης κόρης της, η οποία δεν πρόλαβε να ντυθεί νυφούλα, μεταξύ των συγγενών, υποβασταζόμενη η προγιαγιά που έχασε δισέγγονη και εγγονή αλλά και η γιαγιά που έχασε κόρη και εγγονή.

Βλέμματα θλιμμένα, βουβά, μια νεκρική σιγή παντού την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας. Το κλίμα ακόμη πιο βαρύ στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ρόδου  όπου και έδωσε σύσσωμο το παρών το Δημοτικό Συμβούλιο της Τήλου και η Δήμαρχος.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ΠΑΓΝΗ, στα δύο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας Κωστίδη, στο πλευρό των οποίων παραμένει η γιαγιά της οικογένειας, η μαμά του 47χρονου πατέρα και αύριο αναμένεται να επιστρέψει και η δεύτερη γιαγιά, η μαμά της αδικοχαμένης Δέσποινας.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του 47χρονου Νίκου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Υπεβλήθη σε μια ακόμη χειρουργική επέμβαση, αυτήν την φορά ορθοπεδικής φύσεως στην κνήμη του και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προηγούμενα 24ώρα έγινε προσπάθεια από τους γιατρούς να του μειώσουν την δόση στην χορήγηση των αναισθητικών αλλά δεν κατέστη δυνατό. Επίσης προσεχώς οι γιατροί θα του τοποθετήσουν νάρθηκα στον αυχένα καθώς το κάταγμα που έχει υποστεί δεν αντιμετωπίζεται με χειρουργείο.

Αναφορικά με την 15χρονη κόρη της οικογένειας, η Χριστίνα, υποβλήθηκε την Τετάρτη σε επέμβαση προκειμένου οι γιατροί να καυτηριάσουν ένα αγγείο και να σταματήσουν την αιμορραγία.

Τέλος να σημειωθεί ότι ήδη στην Τήλο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για συγκέντρωση χρημάτων τα οποία και σταλούν για να βοηθηθεί οικονομικά η οικογένεια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News