Κατσίγαροι έπνιξαν ποταμό της Μεσσαράς - ψάχνουν ελαιουργεία

Κρήτη
Κατσίγαροι έπνιξαν ποταμό της Μεσσαράς - ψάχνουν ελαιουργεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε μια εφιαλτική πραγματικότητα βρέθηκαν κάτοικοι της Μεσσαράς οι οποίοι είδαν τα νερά του Γεροποτάμου να έχουν μαυρίσει. Η εικόνα με νερά γεμάτα κατσιγάρους, σόκαρε τους πάντες καθώς ο φόβος όλων ήταν μήπως η μόλυνση φτάσει και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Μάλιστα για το θέμα αναζητείται ήδη ο υπαίτιος και θα ελεγχθούν τα ελαιουργεία της περιοχής για τυχόν βλάβη ή για κάθε άλλο ενδεχόμενο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ "ΜΑΥΡΙΣΕ" ΡΥΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΕΝΙΚΗ

Μόλυνση σε έκταση 3-4 χιλιομέτρων

Όπως τόνισε o πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων ενημερώθηκε για την μόλυνση από πολίτη που περνούσε από το δρόμο Πλατάνου- Καπαρανιανών, αμέσως μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε την εκτεταμένη ρύπανση από κατσιγάρους.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr οκ.Βασιλάκης "είμαι σίγουρος ότι είναι κατσίγαροι καθώς υπήρξα αξιωματικός του Λιμενικού και είχα κάνει ανάλογες αυτοψίες και στο παρελθόν. Ενημέρωσα για το θέμα Λιμεναρχείο Κόκκινο Πύργου, το αστυνομικό τμήμα και το δήμαρχο και έστειλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι στο σημείο έχει γίνει ένα μικρό φράγμα, το οποίο παίρνει τα νερά και τα οδηγεί σε κανάλια για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Δυστυχώς λοιπόν η μόλυνση θα καταλήξει στα κανάλια και επειδή περιμένουμε βροχές, φοβόμαστε ότι θα έχουμε μόλυνση της θάλασσας».

Σύμφωνα με τον κ.Βασιλάκη βρέθηκε μπροστά σε μια απογοητευτική εικόνα που έχει προκαλέσει οργή στην τοπική κοινωνία καθώς όπως είπε η μόλυνση που καταγράφηκε στο Λιθαίο (παραπόταμο) είναι πολύ εκτεταμένη και φτάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις σε μήκος 3-4 χιλιομέτρων.

Στο σημείο μετέβησαν για αυτοψία λιμενικοί από τον Κόκκινο Πύργο και αστυνομικοί ενώ οι κάτοικοι αγωνιούν για την έκταση που έχει πάρει η μόλυνση και το «ντόμινο» προβλημάτων που θα επιφέρει στη φύση, το περιβάλλον και πιθανόν τις καλλιέργειες της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Στέλιος Χανιωτάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News