Ειδήσεις

Το φορτίο του «Andromeda» μακριά από κατοικημένες περιοχές

Την απόφαση να μεταφερθεί το φορτίο του πλοίου «Andromeda», το οποίο έχει προκαλέσει έντονες και πολλές αντιδράσεις, από το λιμάνι του Ηρακλείου μακριά από κατοικημένες περιοχές, πήρε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής.

Ειδικότερα, μετά από συνεχείς επικοινωνίες που είχε ο βουλευτής Ι. Μιχελογιαννάκης με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Π. Κουρουμπλή, με στόχο να βρεθεί λύση για το φλέγον πρόβλημα του φορτηγού πλοίου «Ανδρομέδα», ο υπουργός Ναυτιλίας πρότεινε να μεταφερθεί το φορτίο του πλοίου σε εγκαταστάσεις του στρατού ξηράς, μακριά από κατοικημένες περιοχές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ANDROMEDA": Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 410 ΤΟΝΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Στη συνέχεια ο βουλευτής επικοινώνησε με τον Αρχηγό Στρατού Ξηράς, κ. Στεφανή, με σκοπό να προχωρήσει η επιχείρηση.

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος για το «Andromeda»

Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή είχε ην Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αντικείμενο την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι της πόλης των εκφορτωθέντων εκρηκτικών που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Ανδρομέδα».

Για τον ίδιο λόγο ο Δήμαρχος έστειλε και επιστολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, με την οποία του ζητά να πράξει τα απαραίτητα ώστε να εκλείψει ο υφιστάμενος κίνδυνος.

Σχόλια