Η ΕΠΣΗ ονομάζει "Ευγένιος Γκέραρντ" το Παιδικό τουρνουά

Ποδόσφαιρο
Η ΕΠΣΗ ονομάζει "Ευγένιος Γκέραρντ" το Παιδικό τουρνουά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησε σήμερα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου για να τιμήσει την μνήμη του Γκέραρντ, αναγνωρίζοντας την μεγάλη του προσφορά στην ανάδειξη νέων παιδιών της Κρήτης.

Το Παιδικό Τουρνουά που συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης και ξεκινά αυτό το σαββατοκύριακο θα έχει την ονομασία "Ευγένιος Γκέραρντ". Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ:

"Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν ο άνθρωπος-προπονητής που άλλαξε τη μοίρα όχι μόνο του ΟΦΗ αλλά ολόκληρου του κρητικού ποδοσφαίρου. 

Επί των ημερών του, δεκάδες ταλέντα από το νησί πέρασαν από τα χέρια του, αναδείχτηκαν ως ποδοσφαιριστές, φόρεσαν τη φανέλα του ΟΦΗ και της Εθνικής Ελλάδας, μας έκαναν υπερήφανους.

Έδινε μεγάλη βάση στις υποδομές, παρακολουθούσε ανελλιπώς τους αγώνες των παιδικών και εφηβικών ομάδων και είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρότυπο έργο παραγωγής ποδοσφαιριστών. 

Αποτέλεσε έναν δάσκαλο-παιδαγωγό και γι' αυτό οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του τον θεωρούν απλά όχι προπονητή τους αλλά ποδοσφαιρικό τους πατέρα.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου ως ελάχιστο φόρο τιμής στον έργο και στην παρακαταθήκη που άφησε πίσω του, αποφάσισε να ονομάσει «Ευγένιος Γκέραρντ» το Παιδικό Πρωτάθλημα που ξεκινά το σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης…"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News