default-image

Ρύμθιση για γέλια: POS στα... σχολικά κυλικεία! (video)

Κρήτη
Ρύμθιση για γέλια: POS στα... σχολικά κυλικεία! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοθετική ρύθμιση που προκαλεί γέλια καλούνται να εφαρμόσουν στα σχολικά κυλικεία οι διαχειριστές, εγκαθιστώντας συσκευές POS!

Οι απορίες εύλογες, όχι μόνο λόγω των χαμηλών ποσών διάθεσης των προϊόντων σε ένα σχολικό κυλικείο, πολλώ δε μάλλον διότι οι ανήλικοι δε θα πρέπει να χρησιμοποιούν τραπεζικές κάρτες. Το ζήτημα έχει θορυβήσει το σύλλογο μισθωτών κυλικείων Χανίων - Ρεθύμνου που έχει παρέμβει σε κυβερνητικό επίπεδο, ζητώντας την εξαίρεση των σχολικών κυλικείων από το μέτρο.

"Θα πρέπει στα κυλικεία να υπάρχουν μηχανήματα POS, θα πρέπει τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με κάρτα!", αναφέρει με έκπληξη ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας σχολικών κυλικείων, Ιωάννης Παυλάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ POS ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Προθεσμία μέχρι το τέλος Φλεβάρη

Οφείλουν μάλιστα μέχρι το τέλος Φλεβάρη να έχουν συμμορφωθεί οι κυλικειάρχες των σχολείων και να έχουν εγκαταστήσει μηχανήματα POS με την ομοσπονδία να έχει έρθει σε επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και το γραφείο πρωθυπουργού για να αρθεί αυτή η υποχρέωση για τα σχολικά κυλικεία, δεδομένου ότι υπάρχει ξεχωριστός κωδικός δραστηριότητας στην εφορία για όσους διατηρούν κυλικείο σε σχολείο με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η σχετική εξαίρεση.

Αυτό που τονίζουν οι διαχειριστές των κυλικείων είναι η αδικία του να εγκατασταθούν μηχανήματα POS σε επιχειρήσεις με είδη προς πώληση αξίας 0,35 ευρώ έως και 1,35 ευρώ, την ώρα που δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή και ίντερνετ για τη σύνδεση του εξοπλισμού, όπως και λόγω του ότι οι γονείς δεν επιτρέπουν την χρήση τραπεζικής κάρτας στα παιδιά, όπως και είναι λογικό για ανηλίκους.

POS σε κυλικεία με τζίρο...50 ευρώ

Υπάρχουν μάλιστα σχολεία με καθημερινό τζίρο μόλις 30 έως 50 ευρώ, ενώ το ποσοστό επί των αγορών και το ενοίκιο που θα επιβάλλουν οι τράπεζες στα ασύμφορα αυτά POS μπορεί να φτάσει σε μια επιβάρυνση της τάξης των 200-250 ευρώ ανά μήνα, την ώρα που τα σχολικά κυλικεία λειτουργούν 150 μέρες τον χρόνο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News