default-image

Το MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο, η οργή 420 εργαζομένων

Life
Το MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο, η οργή 420 εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο, τονίζουν οι εργαζόμενοι του σταθμού, μετά την απόφαση των μετόχων να μη μετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Χαρακτηρίζουν τις τελευταίες εξελίξεις ως έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων, που έμειναν απλήρωτοι επί δύο χρόνια για να μην κλείσει το κανάλι και τώρα, συνεχίζουν, αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Παράλληλα καλούν τους μετόχους του MEGA και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έστω και την ύστατη στιγμή.

H ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA:

«Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

. Η πρώτη αντίδραση ήταν η δημοσιοποίηση ενός κειμένου μέσω τριών καρτών που προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το οποίο αναφέρει τα εξής:

- «Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

- Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

- Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ένα ακόμη μήνυμα το οποίο αναφέρει τα εξής: «Την κρίσιμη αυτή ώρα, το MEGA είναι παρόν. Το κρατούν στην ζωή οι τηλεθεατές και οι εργαζόμενοι του. Ακόμη και τώρα, είναι στις πρώτες επιλογές του τηλεοπτικού κοινού.Το MEGA είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Σας ευχαριστούμε!»

H ΕΣΗΕΑ  σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους μετόχους του σταθμού να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την συμπαράσταση της στους εργαζομένους του σταθμού. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους εντός των επόμενων ωρών.

ΕΣΡ: Κανάλι χωρίς άδεια σταματάει να εκπέμπει

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης, κατά την τελευταία ενημέρωση των συντακτών πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φακέλων υπογράμμισε, πως η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που λειτουργούν με προσωρινή άδεια, λήγει στο τέλος του ερχόμενου μήνα, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι όποιο εξ αυτών δεν καταθέσει φάκελο διεκδικώντας μία από τις επτά άδειες, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του.

Φάκελοι υποψηφιότητας θα γίνονται δεκτοί έως την Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι και ουδείς θα γίνεται δεκτός μετά τη λήξη της προθεσμίας. Όπως επανέλαβε σε αρκετά σημεία της ενημέρωσης ο κ. Μορώνης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν ούτε τη διαδικασία κατάθεσης των φακέλων, ούτε εκείνη της αποσφράγισης.

Η τελική λίστα των υποψηφίων θα ανακοινωθεί από το ΕΣΡ το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού πρώτα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μορώνης, για τον έλεγχο των φακέλων έχουν συσταθεί ειδικές ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ. Η διαδικασία αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Παρόντες σε κάθε αποσφράγιση θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων. Θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο δέκα ημερών προκειμένου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις.

Η απόφαση του ΣτΕ

Νωρίτερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Αντένα,'Αλφα, Σκάι και Σταρ που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12- 15/2017 αποφάσεις της απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Προηγουμένως, τα μέλη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου άκουσαν τα νομικά επιχειρήματα τόσο των δικηγόρων του ελληνικού Δημοσίου, όσο και των συνηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών. Στη διαδικασία παρών ήταν και παρατηρητής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Ειδικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν να παγώσει προσωρινά η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση επτά αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια. Το τίμημα θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος αυτών των αδειών θα είναι δεκαετής, από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές.

Οι δικηγόροι των καναλιών υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη, όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, έρχονται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Παράλληλα, οι δικηγόροι των καναλιών τόνισαν ότι δεν διασφαλίζονται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.

Τέλος, όπως αναφέρεται στο thetoc, οι συνήγοροι των καναλιών επισήμαναν ότι είναι παράνομος ο περιορισμός του αριθμού των αδειών σε επτά και έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΣΔΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News