Ειδήσεις

Ανάβει και πάλι" φωτιές" η Κυριακή

Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ξανά στους δρόμους ετοιμάζονται να κατέβουν οι υπάλληλοι του εμπορίου, που για μια ακόμη φορά ανακοινώνουν την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου - ημέρα που τα καταστήματα θα είναι ξανά ανοικτά - όπως αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η Ομοσπονδία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «στις 14 Γενάρη, για μία ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες. Αυτή την Κυριακή 14/1/2018 και μετά από τρεις συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν. 4177/13), την οποία η κυβέρνηση άφησε άθικτη».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΥΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία του κλάδου την ερχόμενη Κυριακή και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων και των Εργατικών Κέντρων, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές μας! Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα λήξουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, με ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σχόλια