default-image

ΠΑΓΝΗ: Διακοπή στη δίκη για την κομπίνα με τα πετρέλαια

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Διακοπή στη δίκη για την κομπίνα με τα πετρέλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου αναμένεται να διεξαχθεί τελικά η δίκη για την κλοπή τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου, που φέρεται να είχε σημειωθεί πριν από περισσότερα από 12 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό επρόκειτο να γίνει σήμερα Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ωστόσο, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 16 άτομα. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης, με το οποίο παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι θερμαστές και οδηγοί βυτιοφόρων, οι τελευταίοι παρακρατούσαν σημαντικό μέρος από τη συνολική ποσότητα του πετρελαίου που διατίθετο για τις ανάγκες του νοσοκομείου, και την οποία στη συνέχεια πωλούσαν σε τρίτους. Η κομπίνα φέρεται να διήρκεσε από το 1999 έως το 2005.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, το οποίο έκρινε ενόχους τους 16 από τους 17 κατηγορούμενους. Στον κάθε έναν από αυτούς επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Κρίθηκε, ωστόσο, ότι η έφεσή τους πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News