Ειδήσεις

Η απόφαση για την ταμία και την υπεξαίρεση του 1 εκατ. ευρώ

Στο εδώλιο κάθισε ταμίας για την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στη Νεάπολη. Τι αποφάσισε το δικασττήριο;

Στο εδώλιο κάθισε ταμίας για την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, από τα ταμεία του πρώην Δήμου Νεάπολης, στο Λασίθι. Η υπεξαίρεση μαμούθ που είχε συνταράξει την Κρήτη πριν από χρόνια, αναβίωσε στα δικαστήρια όπως και η πολύκροτη υπόθεση.

Με απόφαση του Δικαστηρίου η ταμίας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για την υπεξαίρεση, κρίθηκε όμως αθώα για απιστία και της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η ταμίας θα παραμείνει για μικρό διάστημα στη φυλακή καθώς έχει εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής της σε κλειστή φυλακή.

Είχε καταδικαστεί σε 18 έτη

Υπενθυμίζεται ότι η επί χρόνια ειδική ταμίας του πρώην καποδιστριακού Δήμου, η οποία τον Οκτώβριο του 2014 είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Η 51χρονη Κρητικιά, είχε "γλιτώσει" τότε τα ισόβια, καθώς το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Παρ' όλα αυτά, μετά την έκδοση της απόφασης η πρώην ειδική ταμίας του Δήμου Νεάπολης είχε οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο είχε κρίνει ότι η έφεσή της δεν πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

>> ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ: ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ-ΜΑΜΟΥΘ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη - Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια