Με φονικά... λουκάνικα «θέρισαν» ζώα στα Νέα Αλάτσατα

Κρήτη
Με φονικά... λουκάνικα «θέρισαν» ζώα στα Νέα Αλάτσατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη και απόλυτη αγανάκτηση έχει προκαλέσει η μαζική δηλητηρίαση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στα Νέα Αλάτσατα, σε απόσταση «αναπνοής» από την εκκλησία της Παναγίας και το σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Έντρομοι οι κάτοικοι στην οδό Διλβόη Γεωργίου είδαν το πρωί της Τετάρτης τουλάχιστον τέσσερα από τα αδέσποτα της περιοχής να τρέχουν πανικόβλητα και με εμφανή τα σημάδια δηλητηρίασης.

Κάποια απ' αυτά βρήκαν καταφύγιο σε αυλές σπιτιών της περιοχής. Τουλάχιστον ένα ξεψύχησε παρά την προσπάθεια του κτηνιάτρου να του χορηγήσει αντίδοτο.

Άλλα δύο αδέσποτα έφυγαν τρέχοντας, γεγονός που σημαίνει πως δυστυχώς είναι νεκρά.

Φόλες μέχρι και σε αυλές σπιτιών

Εμβρόντητη η φιλόζωη ιδιοκτήτρια γειτονικού σπιτιού ζήτησε τη βοήθεια περίοικων και κτηνιάτρων. Η ίδια διαπίστωσε μάλιστα πως οι δράστες είχαν μπει ακόμα και μέσα στον κήπο του σπιτιού της, όπου σκόρπισαν φόλες επιδιώκοντας να θανατώσουν και τα δικά της σκυλιά τα οποία, για καλή τύχη, δεν είχε αφήσει ακόμα να βγουν στην αυλή.

Παρουσία της Άμεσης Δράσης που κλήθηκε, αλλά και πολλών φιλόζωων διαπιστώθηκε ότι ο θρασύτατος δράστης έχει γεμίσει με φόλες ολόκληρη την περιοχή, αφού βρέθηκαν πάνω στα πεζοδρόμια και στα χωράφια μπροστά ακριβώς από το σχολείο.

Ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει λουκάνικα μέσα στα οποία υπάρχει λευκή σκόνη που παραπέμπει στο επικίνδυνο και θανατηφόρο φυτοφάρμακο Λανέιτ. Με οργή και αγανάκτηση, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν απ' την αστυνομία να βρεθούν οι δράστες, καθώς εκτός από τα αδέσποτα, και μικρά παιδιά που περνούσαν από το σημείο προκειμένου να πάνε στο σχολείο θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν.

Μέχρι στιγμής, τρία τουλάχιστον αδέσποτα βρήκαν φρικτό θάνατο. Ένα νοσηλεύεται σε κτηνιατρείο, όπου δίνεται μάχη για να μείνει στη ζωή.

Έρευνα για το περιστατικό ζητήθηκε από τη Θηροφυλακή με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή, αναζητώντας την πηγή των δηλητηριασμένων δολωμάτων.  

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News