Ειδήσεις

Αποτρόπαιο θέαμα σε κάδο σκουπιδιών στο Ηράκλειο

Ένα αποτρόπαιο και αποκρουστικό θέαμα αντίκρισαν το πρωί κάτοικοι στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά.

Σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής βρέθηκε κρεμασμένη και εκτεθειμένη σε κοινή θέα προβιά ζώου. Η προβιά, που ανήκει σε κατσικάκι, δε θα έπρεπε να βρίσκεται σε κάδο καθώς αποτελεί κίνδυνο θάνατος για τη δημόσια υγεία.

Εκτός από το αποτρόπαιο θέαμα το συμβάν του να βρίσκεται ένα απόβλητο σαν αυτό σε κοινό κάδο απορριμμάτων σε κατοικημένη περιοχή αποτελεί μία υγειονομική "βόμβα" η οποία απειλεί τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους από την περιοχή.

?

?

Άγνωστο για ποιο λόγο και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε εκεί κρεμασμένη μία προβιά από ένα κατσικάκι. Σίγουρα όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να μεριμνήσουν τάχιστα ώστε να απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατό από το σημείο καθώς η παρουσία του εκεί, θα αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε είδους τρωκτικά και έντομα - κάτι που θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στο να μετατραπεί η περιοχή και το περιβάλλον τριγύρω σε μια τεράστια εστία μόλυνσης.

?

?

Κτηνιατρική Υπηρεσία: Ασυνειδησία πολιτών

Για ασυνειδησία πολιτών έκανε λόγο μιλώντας στο neakriti.gr ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ζαχαρίας Σωμαράς καθώς με το χρόνο θα υπάρξει αποσύνθεση με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

«Δυστυχώς η ασυνειδησία των ανθρώπων βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Δε μπορεί να πετάμε τέτοια απόβλητα σε κάδους καθώς με τον καιρό προφανώς θα βρωμίσει. Το θέμα της ύπαρξης δερμάτων στο ύπαιθρο είναι γενικότερο πρόβλημα στη χώρα μας, όχι μόνο στην Κρήτη. Αφορά είτε ψόφια ζώα, είτε ζώα τα οποία εσφάγησαν για ιδιοκατανάλωση, είτε ακόμα και παράνομες σφαγές (σφάζονται ζώα για να πουληθούν το οποίο απαγορεύεται). Τις περισσότερες φορές δε θέλουν να πληρώσουν χρήματα διότι η διαχείριση των δερμάτων πρέπει να γίνεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως ζωικά υποπροϊόντα κατηγορίας 3. Δηλαδή πρέπει να πάνε σε αδειοδοτημένες μονάδες διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων. Το να τα βρεις έξω είναι θέμα κακής συμπεριφοράς και ανευθυνότητας των ανθρώπων», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Σωμαράς.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια