Τι σημαίνουν τα κέρματα στα τασάκια των κάδων του Δήμου;

Περίεργα
Τι σημαίνουν τα κέρματα στα τασάκια των κάδων του Δήμου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν περίπατο τις ημέρες των γιορτών στο κέντρο του Ηρακλείου αντίκρισα μια εικόνα που αρχικώς με εξέπληξε! Στο τασάκι ενός μικρού κάδου απορριμμάτων στο πεζοδρόμιο της μεγάλης οδού Έβανς εντόπισα λίγα ψιλά, κέρματα!

Πέντε-έξι λεπτά, ένα 20λεπτο και κάτι ακόμη που μου διαφεύγει! Ο κάδος ήταν πολύ καθαρός και φρεσκοσκουπισμένος!

Αρχικώς ήταν έκπληξη, όμως αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τι μπορεί να σημαίνει!

Μπορεί κάποιος που προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα να απίθωσε τα λεφτά ενός τσιγάρου τιμωρητικά για τον εαυτό του, για τη βλαπτική του συνήθεια.

Μπορεί κάποιος να εντόπισε κάπου εκεί πεσμένα τα ψιλά, τα μάζεψε και τα άφησε. Ίσως και ο οδοκαθαριστής, στην ευθύνη του οποίου είναι και ο κάδος.

Όμως δεν αποκλείεται και κάποιος συμπολίτης να άφησε τα κέρματα εκεί για κάποιον περαστικό που έχει μια μικρή ανάγκη ή και για τον ίδιο τον άνθρωπο που καθάρισε, έτσι σαν μικρό φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην πόλη!

Γιατί έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η δουλειά των εργατών καθαριότητας, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, δεν πληρώνεται μπροστά στο όφελος για τόσους άλλους χιλιάδες! Τον πραγματικό λόγο της εναπόθεσης των κερμάτων στο ενσωματωμένο στον κάδο τασάκι ίσως και να μην τον μάθουμε ποτέ...

Ωστόσο, ο συμβολισμός έχει σημασία και το ταξίδι των σκέψεων που μπορεί να σημάνει...

Τελικά ένας περίπατος στην πόλη και μια πιο παρατηρητική ματιά μπορεί εύκολα να σε κάνει να ανακαλύψεις την αθέατη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News