Ειδήσεις

Ποια είναι τα «αγκάθια» των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Ποια τα «αγκάθια» από την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων στην καρδιά του Ηρακλείου που τέθηκαν σε ισχύ;

Τα «αγκάθια» στην εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων στην καρδιά του Ηρακλείου που τέθηκαν σε ισχύ λόγω της έναρξης των έργων ανάπλασης σε Ίδης και Ψαρομηλίγκων, κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ TV.

Στάση και στάθμευση για λίγα δευτερόλεπτα σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης, με άνδρες της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή κυκλοφοριακού μπλακ άουτ, με την εικόνα στο κέντρο να είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη χθεσινή οπότε υπήρξε κυκλοφοριακό αλαλούμ.

Τροφοδοσία καταστημάτων μετ' εμποδίων, με ορισμένους μάλιστα να πιάνουν δουλειά από τα ξημερώματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ "ΕΔΙΩΞΑΝ" ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Παράνομες στροφές επί της οδού Γιαμαλάκη η οποία μετατράπηκε σε διπλής κατεύθυνσης, από οδηγούς που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία και με τη δυσαρέσκεια να είναι έντονη από δημότες στην ευρύτερη περιοχή της Γιαμαλάκη καθώς καλούνται να κάνουν ένα μεγάλο κύκλο μέχρι την Πλατεία Κορνάρου για να φτάσουν στα σπίτια τους.

Δυσκολία στα άτομα με κινητικά προβλήματα

Δυσκολίες μετακίνησης στα άτομα με κινητικά προβλήματα στα στενά πεζοδρόμια και στο σημείο όπου ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης και με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει μια μεγάλη λακκούβα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης λίγα μέτρα από την Πλατεία Κορνάρου.

Αρκετά πεσμένη η κίνηση σε αρκετά καταστήματα του κέντρου, με τους επαγγελματίες να ζητούν την επίσπευση των σχετικών εργασιών ανάπλασης.

Και με τους επαγγελματίες οδηγούς των αστικών ΚΤΕΛ να επισημαίνουν 2 σημεία όπου υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής λόγω των φαναριών, τα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα.  Πρόκειται για τα σημεία, Μεγάλη Έβανς στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και Χρυσοστόμου καθώς και στην Χαριλάου Τρικούπη με Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Λιγοστοί επιβάτες στα μίνι μπας

Σε ότι αφορά τα μίνι μπας ή αλλιώς CITY BUS, οι επιβάτες λιγοστοί ενώ υπάρχει αλλαγή στο δρομολόγιο της κόκκινης γραμμής η οποία ξεκινά από το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς πλέον δεν διασχίζει τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, όπου καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις αλλά την οδό Αβέρωφ.

Μικροπροβλήματα καταγράφονται και στους κόλπους των οδηγών ταξί, καθώς για ορισμένα δρομολόγια θα πρέπει να κάνουν κύκλους, όπως για παράδειγμα δρομολόγιο προς την περιοχή του Πόρου, με την όποια καθυστέρηση να κοστίζει στις τσέπες των πολιτών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια