Ισπανία: 29χρονος γλίτωσε την ταφή την... τελευταία στιγμή

Κόσμος
Ισπανία: 29χρονος γλίτωσε την ταφή την... τελευταία στιγμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρατούμενος του οποίου ο θάνατος είχε πιστοποιηθεί από τρεις γιατρούς ήταν τελικά ζωντανός και την κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή γλίτωσε την ταφή.

Ο Gonzalo Montoya Jimenez κρατούμενος στις φυλακές της Αστούρια, της βόρειας Ισπανίας είχε μεταφερθεί κλεισμένος σε σακούλα στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ο φυλακισμένος είχε καταρρεύσει στο κελί του και οι γιατροί λίγο αργότερα τον θεώρησαν νεκρό.

Το Ιατροδικαστικό Ανατομικό Ινστιτούτο του Οβιέδο αντιλήφθηκε το λάθος των ιατρών, όταν ο 29χρονος άρχισε να ροχαλίζει στο τραπέζι της αυτοψίας.

Ο νεαρός άνδρας παρακολουθείται στο πλαίσιο της εντατικής θεραπείας στο Κεντρικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αστούρια.

Ο έγκλειστος όταν συνήλθε, 24 ώρες αργότερα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρωτήσει για τη σύζυγό του.

Το περιστατικό θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο για τα ιατρικά δεδομένα και πρόκειται σύμφωνα με τους επιστήμονες για περίπτωση καταληψίας. Είναι δηλαδή μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ακαμψία του σώματος, απώλεια ανταπόκρισης στον πόνο και επιβράδυνση των σωματικών λειτουργιών, όπως η αναπνοή.

Οι γιατροί φοβόντουσαν την εγκεφαλική βλάβη, αλλά οι ενδείξεις ήταν θετικές, αφού μίλησε και μπόρεσε να θυμηθεί τη σύζυγό του.

Η οικογένεια του Jimenez είπε ότι πάσχει από επιληψία και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή την οποία πιθανότατα δεν είχε πάρει.

Η Γενική Γραμματεία Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Ισπανίας δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το συμβάν.

Πηγή: independent

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News