Ειδήσεις

Τα σενάρια για την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Μπούγιαρ Οσμάνι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Την ίδια ώρα, αλβανικός ιστότοπος επικαλείται πληροφορίες για το περιεχόμενο της συμφωνίας επί της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ήδη με δηλώσεις του πριν φτάσει στη χώρα μας δείχνει ότι η ΠΓΔΜ συνεχίζει να ρίχνει τους τόνους στο εσωτερικό της χώρας, θέλοντας πάση θυσία να υπάρξει λύση με το όνομα.

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Οι πληροφορίες για την ονομασία από την Αλβανία

Το όνομα «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» το οποίο εν συντομία θα είναι το «Νέα Μακεδονία» υποστηρίζει η αλβανική ιστοσελίδα «infosqip» ότι είναι το όνομα στο οποίο συμφώνησαν Ελλάδα και ΠΓΔΜ.

Το αλβανικό μέσο ενημέρωσης επικαλείται, δε, πληροφρορίες από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με αυτές, η επίσημη ονομασία θα είναι ????????? ???? ?????????? στη γλώσσα του κράτους, στα αγγλικά Republic of New Macedonia και στα ελληνικά «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».

Η συντομογραφία θα είναι αντίστοιχα στις τρεις γλώσσες ???? ??????????, New Macedonia και «Νέα Μακεδονία».

Η γλώσσα θα είναι Sovremen Makedonski jazik που στα αγγλικά «μεταφράζεται» ως Modern Macedonian/Makedonski και στα ελληνικά ως «Σλαβομακεδονική γλώσσα».

Η εθνικότητα και η ιθαγένεια είναι στα σλαβικά ??????????, στα αγγλικά New Macedonian και στα ελληνικά «Νεομακεδονική».

Η εκκλησία του κρατιδίου θα αποκαλείται ουσιαστικά σε όλες τις γλώσσες «Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Μακεδονίας - Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας».

Πηγή: in.gr

Σχόλια