Οι αλλαγές "έδιωξαν" τα αυτοκίνητα από το κέντρο - video

Κρήτη
Οι αλλαγές "έδιωξαν" τα αυτοκίνητα από το κέντρο - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερη ημέρα κυκλοφοριακών αλλαγών την Τρίτη στο Ηράκλειο και η εικόνα της κίνησης εμφανίζεται εντελώς διαφορετική από ότι ήταν την Δευτέρα.

Κυκλοφοριακό χάος και κομφούζιο ήταν χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν κατά την πρώτη ημέρα των αλλαγών στο κέντρο της πόλης. Έκπληξη αλλά ταυτόχρονα και υπομονή έδειξαν οι Ηρακλειώτες την Δευτέρα, χωρίς βέβαια να λείπουν οι παρανομίες αλλά και το πολύωρο μπλοκάρισμα.

Τρεις κεντρικοί οδοί ήταν οι άξονες που σήκωσαν κυρίως το βάρος των κυκλοφοριακών αλλαγών. Πρόκειται για τη λεωφόρο Δικαιοσύνης και τις οδούς 1821 και Αβέρωφ στις οποίες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας επικρατούσε το αδιαχώρητο από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα.

Στις 12 το μεσημέρι όμως της Τρίτης η εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου εμφανιζόταν τελείως διαφορετική με ελάχιστες μηχανές και λεωφορεία να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τα νέα δεδομένα στον κυκλοφοριακό χάρτη του Ηρακλείου όπως διαμορφώθηκαν μετά τις αλλαγές:

• Η μετατροπή της υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα κυκλικής πορείας των οχημάτων που  εισέρχονται σ΄ αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών.

• Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά.

• Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40.

• Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών.

• Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα.

• Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.

• Η αλλαγή της εισόδου - εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

Βίντεο: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News