default-image

"Πετούν στον κάλαθο των αχρήστων 24,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ"

Κρήτη
"Πετούν στον κάλαθο των αχρήστων 24,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 «Οι αριστερές "επιτυχίες" της Κυβέρνησης, ως απόρροια της "περήφανης διαπραγμάτευσης" και της κατάργησης των μνημονίων συνεχίζονται», αναφέρεται με σκωπτικό ύφος σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Αυγενάκης υπενθυμίζει στην ανακοίνωση του τα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της. Αφορμή για την ανακοίνωση υπό μορφή επιστολής στάθηκε η απώλεια 24,5 δις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Μετά τα 3ο και 4ο μνημόνια, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, μετά τα εξοντωτικά μέτρα της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των εισφορών, της υπερ-φορολόγησης και της μείωσης του αφορολογήτου, μετά τα νέα ψέματα της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ για το 2018, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση της απώλειας των 24,5 δις ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα αυτά είχε τοποθετήσει το ΤΧΣ στις τράπεζες, στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Αφού ακυρώθηκαν ήδη τα δικαιώματα αγοράς μετοχών (warrants) της Εθνικής και της Alpha, τώρα ακυρώνονται και τα δικαιώματα της Πειραιώς, αφού δεν ασκήθηκαν. Βεβαίως, η μη άσκηση οφείλεται στις εκτός πραγματικότητας τιμές, όπως διαμορφώθηκαν έπειτα από την αναπροσαρμογή που έγινε μετά την ανακεφαλαιοποίηση του 2015, που ακολούθησε την "περήφανη διαπραγμάτευση" του ΣΥΡΙΖΑ!

Η Κυβέρνηση με "περηφάνεια" και με "νταούλια" ουσιαστικά πετά στον κάλαθο των αχρήστων 24,5 δις ευρώ του ΤΧΣ, ενώ επιβάλλει πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία! Αυτό είναι το πραγματικό της πρόσωπο, της ανικανότητας και της αναλγησίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News