Ειδήσεις

Ο Τούρκος που ήταν έτοιμος να γίνει καναλάρχης στην Ελλάδα

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί περιγράφει το παρασκήνιο την περίοδο που ήταν έτοιμος να αποκτήσει κανάλι στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί που εδώ και δύο χρόνια διαμορφώνει την ποπ κουλτούρα στην Ελλάδα δίνει την παρθενική του συνέντευξη στη χώρα μας και αποκαλύπτει τις απανωτές τραγωδίες που σημάδεψαν τα νεανικά του χρόνια: «Εχασα τους γονείς μου σε τροχαίο, στο οποίο ήταν μέσα και η κόρη μου.

Πέθανε ο κολλητός μου όταν έχασα τον έλεγχο της μηχανής μου κι εγώ έμεινα δύο μήνες στην εντατική, ενώ έμεινα στον άσο χάνοντας όλη μου την περιουσία εξαιτίας λάθος επενδύσεων».

Περιγράφει όμως σύμφωνα με το protothema.gr και την εκτόξευσή του στην κορυφή: «Πετυχαίνω γιατί παίρνω ρίσκα χωρίς να σκέφτομαι ποτέ το κέρδος». Εξηγεί τη μετάβασή του από τη θέση του αθλητικού ρεπόρτερ σε βασιλιά της ψυχαγωγίας στην Τουρκία και, τέλος, στον επιχειρηματία του σήμερα. «Είναι σαν να παίζω Μονόπολη», λέει. Αποκαλύπτει παράλληλα την άγνωστη σχέση του με την Ελλάδα, που αρχίζει όταν ήταν μόλις 20 ετών και φιλοξενήθηκε στο σπίτι των κολλητών του πρώην πεθερού του.

Δηλώνει ότι μπορεί η Ελλάδα να μην του αποφέρει οικονομικό κέρδος, αλλά γι' αυτόν είναι το παράθυρο στον κόσμο. «Αφού πέτυχα εδώ μπορώ να πετύχω παντού», αναφέρει χαρκατηριστικά. Χαρακτηρίζει καρμική τη σχέση του με τον Γιάννη Αλαφούζο και τον ΣΚΑΪ και σχολιάζει τα τηλεοπτικά πρόσωπα της Ελλάδας, δεν κρύβει την ενόχλησή του με το EPSILON, ενώ μοιράζεται το πώς πέρναγαν τον ελεύθερο χρόνο τους στον Αγιο Δομίνικο.

Ξεκαθαρίζει δε μία και καλή αν πράγματι παρενέβη στο να πάρει ο Αλέξης Παπαχελάς τη συνέντευξή του Τούρκου προέδρου. Εξομολογείται τη στενή φιλία που τον δένει με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ απαντάει σε όσους αντιμετωπίζουν με καχυποψία την παρουσία του στην Ελλάδα. Τέλος, ξεκαθαρίζει αν θα αγοράσει δικό του κανάλι και διηγείται τη γνωριμία του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

- Επαιξε αυτό ρόλο στην απόφασή σου να επενδύσεις σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την κρίση και σε ένα τηλεοπτικό concept που στο παρελθόν δεν είχε διαπρέψει;

Ο λόγος που αποφάσισα να επενδύσω στην Ελλάδα είναι γιατί χρειάζομαι πάντα καινούριους στόχους. Στην Τουρκία κατακτήσαμε αυτό που θέλαμε. Τώρα θέλω να επεκταθώ έξω από τη χώρα. Και πάλι δεν κοίταξα το μπάτζετ ή το κέρδος, αλλά την επιτυχία. Στην Τουρκία θα βγάζαμε πολύ περισσότερα χρήματα. Λόγω πληθυσμού, το κοινό είναι πολύ μεγαλύτερο, άρα και το περιθώριο κέρδους. Η Ελλάδα, όμως, είναι η πόρτα στην Ευρώπη. Από τη μία είστε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά από την άλλη διατηρείτε και κάτι ανατολίτικο, κάτι κοντά σ' εμάς. Επίσης, μην ξεχνάς ότι όταν μια χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση ο πολίτης καταναλώνει όλο και περισσότερη ψυχαγωγία στο σπίτι.

- Πώς προέκυψε ο ΣΚΑΪ;

Πιστεύω στη μοίρα και η συνάντησή μου με τον Γιάννη Αλαφούζο ήταν καρμική. Είχα ραντεβού με όλα τα κανάλια. Είχαμε πολύ παραγωγικές κουβέντες με όλους τους καναλάρχες και τελικά δώσαμε τα χέρια με το STAR. Ελα, όμως, που δεν πήραν την άδεια… Τότε γνώρισα τον Αλαφούζο και την ομάδα του. Ο τρόπος που με προσέγγισε άλλαξε άρδην τα σχέδιά μου. Βλέπεις, σε όλη μου την καριέρα πιστεύω στις προσωπικές σχέσεις. Αυτές την καθορίζουν. Ολα πάνω του με κέρδισαν και πλέον είμαστε φίλοι.

- Αρα είχατε καλή χημεία.

Ναι. Επιπλέον είναι πολύ χαμηλών τόνων. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι όταν δεν ξέρει κάτι το παραδέχεται και το αφήνει σε αυτούς που ξέρουν. Μας άφησε τον δημιουργικό έλεγχο και όταν είδε τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιημένος. Μας άφησε απόλυτα ελεύθερους.

- Αναμένατε την επιτυχία;

Ακου, θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Περίμενα πολύ καλά νούμερα, αλλά η επιτυχία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Το κοινό μάς τίμησε τόσο που επιβεβαίωσε αυτό που πίστευα. Αν το ελληνικό κοινό αποδέχεται σε τέτοιον βαθμό το προϊόν μας, τότε όλες οι υπόλοιπες χώρες θα κάνουν το ίδιο. Ηδη πάμε τρομερά καλά στο Μεξικό. Ολο το Μεξικό βλέπει ένα καινούριο σόου με δύο ομάδες.

Σχόλια