default-image

Υψηλές θερμοκρασίες έφεραν & πρωτιά. Μέχρι πότε η καλοκαιρία

Κρήτη
Υψηλές θερμοκρασίες έφεραν & πρωτιά. Μέχρι πότε η καλοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και το… καλοκαίρι καλά κρατεί στην Κρήτη. Μια ακόμη μέρα με σχετικά καλές συνθήκες η σημερινή αν και όπως είχε γράψει και χθες το neakriti .gr πέρυσι τέτοιο καιρό ο χειμώνας όχι μόνο είχε κάνει επέλαση στο νησί αλλά η σφοδρή χιονόπτωση που είχε πέσει είχε ντύσει στα λευκά τη μεγαλόνησο , δημιουργώντας  άκρως ειδυλλιακές εικόνες και συνάμα πρωτόγνωρες για τους Κρητικούς.

Φέτος τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά και όχι μόνο υπάρχει καλοκαιρία αλλά η Κρήτη φιγουράρει στην κορυφή των υψηλότερων θερμοκρασιών πανελλαδικά σύμφωνα  και με στοιχεία του meteo.gr, με την Ιεράπετρα να κόβει πρώτη το νήμα με 20 βαθμούς Κελσίου και ακολουθούν Καστελόριζο 20 βαθμοί,  Λίνδος 19 βαθμοί  , Ρόδος 19 βαθμοί, Ηράκλειο 18 βαθμοί .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 ΙΑΝΒΟΥΑΡΙΟΥ 2017- ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ "ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ" ΑΠΟ ΣΦΟΔΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

Ενδεικτικά οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο υδράργυρος σε κάποιες περιοχές θα σκαρφαλώσει στα ύψη αγγίζοντας ακόμη και τους 20 βαθμούς κελσίου.

Για παράδειγμα

Ιεράπετρα : 20 βαθμοί Κελσίου

Ηράκλειο :20 βαθμοί Κελσίου

Σητεία :18 βαθμοί Κελσίου

Μάλια :18 βαθμοί Κελσίου

Κίσαμος :18 βαθμοί Κελσίου

Γέργερη :18 βαθμοί Κελσίου

Σπήλι Ρεθύμνου: 17 βαθμοί Κελσίου

Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης πάντως  αναμένεται να διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο το νησί με λίγες νεφώσεις , πρόσκαιρα αυξημένες, στα νότια. Οι άνεμοι θα διατηρήσουν μία Νότια τάση χωρίς όμως να ενισχύονται ιδιαίτερα και μόνο κατά τόπους μπορεί να φθάνουν τα 3 έως και 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο με την ελάχιστη να ανέρχεται και πάνω από τους 12°C ενώ σημαντικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι μέγιστες τιμές αφού θα ξεπερνούν και τους 20°C.

Σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό αυτής της καλοκαιρίας αναμένεται από την Τετάρτη, από την κίνηση ενός Βαρομετρικού χαμηλού από τα δυτικά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα.

Οι μετεωρολογοι εξετάζουν τα δεδομένα και αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και επαναφορά της διακύμανσης της σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News