Ειδήσεις

Μυστήριο με το «Andromeda», που βρίσκεται υπό διερεύνηση

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του φορτηγού πλοίου το οποίο κατέπλευσε το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του φορτηγού πλοίου το οποίο κατέπλευσε το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το πλοίο "Andromeda", το οποίο φέρεται να βρισκόταν υπό παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα, κρίθηκε ύποπτο από τις Αρχές, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι μεταφέρει όπλα ή πυρομαχικά.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι εξονυχιστικές έρευνες τις οποίες διενεργούν οι Αρχές στο πλοίο το οποίο έχει νόμιμη άδεια για να μεταφέρει πυρίτιδα, δεν είχαν φέρει στο προσκήνιο κάποιο έκνομο εύρημα.

Ωστόσο, μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το πλοίο εντοπίστηκε στις νότιες ακτές της Κρήτης κι εν συνεχεία έφτασε στο Ηράκλειο, συνθέτουν ένα παζλ, το οποίο καλούνται να λύσουν οι Διωκτικές Αρχές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΕ ΠΛΟΙΟ - ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ

Το κύριο στοιχείο το οποίο φέρεται να έστρεψε τις υποψίες των Αρχών στο πλοίο «Andromeda», είναι η πορεία που φέρεται να ακολούθησε. Αλλά ας πιάσουμε το νήμα της περίεργης αυτής ιστορίας από την αρχή.

Το «Andromeda», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προορισμό λιμάνι της Αιθιοπίας, ξεκίνησε -όπως όλα δείχνουν- το ταξίδι του από την Αλεξανδρέττα της Τουρκίας.

Το φορτηγό έχει πλήρωμα οκτώ άτομα. Πρόκειται για πέντε Ινδούς, δύο Ουκρανούς κι έναν Αλβανό. Πριν από μερικές ημέρες το καράβι προσέγγισε τις νότιες ακτές της Κρήτης. Συγκεκριμένα, το «Ανδρομέδα» προσέγγισε τη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Σύμφωνα, με ασφαλείς πληροφορίες, δεν επετράπη στο πλοίο ο κατάπλους.

Ωστόσο, αυτό που έστρεψε τα μάτια των Διωκτικών Αρχών στο Ανδρομέδα φαίνεται να ήταν το γεγονός ότι ο καπετάνιος αποφάσισε να κινηθεί αρχικά προς τα ανατολικά και στη συνέχεια βόρεια και δυτικά, χωρίς πάντως να έχει λάβει τη σχετική άδεια από τις Λιμενικές Αρχές.

Τελικά, το πλοίο εντοπίστηκε στα ανοικτά του Αγίου Νικολάου. Το πλοίο εγκλωβίστηκε από σκάφη του Λιμενικού Σώματος, κι εν συνεχεία, τις μεσημβρινές ώρες, οδηγήθηκε -συνοδευόμενο από σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου- μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο έχει νόμιμη άδεια για να μεταφέρει πυρίτιδα στην Αιθιοπία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το «Ανδρομέδα» έχει κριθεί μη αξιόπλοο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια