default-image

«Φύλο και φτερό» η ΚΕΔΗΡ για τη... «μαύρη τρύπα»

Κρήτη
«Φύλο και φτερό» η ΚΕΔΗΡ για τη... «μαύρη τρύπα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το ταμείο της ΚΕΔΗΡ και αν υπήρξε υπεξαίρεση χρημάτων μετά και την πρώτη και μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου επί του θέματος.

Η κοινωφελής επιχείρηση παραπέμφθηκε ομόφωνα σε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, αφέθηκαν υπόνοιες για υπεξαίρεση χρημάτων που επιστράφηκαν, όπως και η μεταφορά χρημάτων σε προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά και η ύπαρξη χρημάτων εκτός τραπεζικών λογαριασμών.

Αυτό που ακουγόταν σε επίπεδο φημών, δηλώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, ότι υπήρξε μεταφορά χρημάτων της ΚΕΔΗΡ σε προσωπικούς λογαριασμούς, όπως και χρήματα εκτός τραπεζών, ενώ αφέθηκαν υπόνοιες ότι υπήρξε ταμειακό έλλειμμα το οποίο καλύφθηκε, σημείο που αν επαληθευθεί, τότε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Μιχάλης Ανδρουλάκης, ζήτησε παραπομπή της υπόθεσης στο σώμα ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και συνολικά η αντιπολίτευση σε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο με τον Μανούσο Μανουσογιάννη, να τονίζει ότι η λογιστική διαχείριση της ΚΕΔΗΡ με όρους ιδιωτικού δικαίου, επέφερε τις σκιώδεις οικονομικές συναλλαγές.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, χαιρέτισε τις διασαφηνίσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Μανώλη Φουρφουλάκη, ότι τα δύο άτομα προσωπικό της ΚΕΔΗΡ, που κλήθηκαν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, Τάσο Παπαδουράκη, να παραστούν στη συνεδρίαση, έχουν το δικαίωμα της σιωπής, όπως και έπραξαν, ενώ δεν τούς τέθηκε ερώτημα, αφού αποτελούν προσωπικό του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου της ΚΕΔΗΡ και όχι του δήμου.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΡ, Πέπη Μπιρλιράκη, έκανε λόγο για "λογιστική ακαταστασία" που οφείλεται στην έλλειψη στελεχών, κάτι που όμως έχει διορθωθεί στην εικόνα των ισολογισμών. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, στάθηκε μεταξύ άλλων στο σημείο, ότι παλαιότερα οι ισολογισμοί της ΚΕΔΗΡ ανέφεραν 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ευρώ, ενώ ξαφνικά βρέθηκε στο 1 εκατομμύριο και ότι πάντοτε τούς παρουσιάζονταν ο προϋπολογισμός και ποτέ ο απολογισμός.

Εν τέλει ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου να οδηγηθεί η ΚΕΔΗΡ και το ταμείο της σε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News