Ειδήσεις

Καταδίωξη για 5 λαγούς: Ο κυνηγός... πήδηξε από την καρότσα

Με όχι έναν και δύο, αλλά με πέντε λαγούς «πιάστηκαν» δύο άνδρες, μετά από μία… επεισοδιακή μάλιστα καταδίωξη, αφού ο ένας άνδρας ξέφυγε, πηδώντας από την… καρότσα του αγροτικού.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή, όταν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που είναι τοποθετημένοι στους κυνηγετικούς συλλόγους Βάννου και Καστελίου Πεδιάδας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν, στις 10:00 το βράδυ, στην ορεινή περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Δεματίου, Δήμου Μίνωα Πεδιάδος, ένα όχημα να κινείται με τη χρήση προβολέων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Α' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων, αμέσως ζήτησαν ενίσχυση από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα που είναι τοποθετημένος στον Κ.Σ. Τζερμιάδο.

Με τη συνδρομή του, προσέγγισαν το αγροτικό όχημα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όταν άναψαν τα φώτα, ένα άτομο που ήταν στην καρότσα και κρατούσε μια καραμπίνα και ένα φακό, τράπηκε σε φυγή και παρά την καταδίωξη δε συνελήφθη.

Εντός του οχήματος βρίσκονταν 2 άτομα. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο όχημα και βρέθηκαν στην καρότσα 5 σκοτωμένοι λαγοί, μέσα σε μια τσάντα και ένας προβολέας. Στη συνέχεια οι θηροφύλακες τους ενημέρωσαν ότι θα συλληφθούν και ενώ συνοδηγός συνεργάστηκε, ο οδηγός επιχείρησε και κατόρθωσε να διαφύγει με το όχημα, προκαλώντας, ευτυχώς μόνο, υλικές ζημιές στα οχήματα της θηροφυλακής.

Τον καταδίωξαν για κάποια απόσταση, αλλά δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν.

Ο συνοδηγός οδηγήθηκε στο Α.Τ. Μίνωα Πεδιάδος όπου κρατήθηκε και στη συνέχεια κατατέθηκε η σχετική μήνυση από τους θηροφύλακες. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν.

Σχόλια