Η παρανομία κάνει «πάρτυ» στο κέντρο μετά τις νέες αλλαγές

Κρήτη
Η παρανομία κάνει «πάρτυ» στο κέντρο μετά τις νέες αλλαγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που γίνεται μία προσπάθεια στο κέντρο του Ηρακλείου, προκειμένου η κίνηση να αποφορτιστεί λόγω των νέων δεδομένων που επικρατούν, φαίνεται πως κάποιοι οδηγοί… βιάζονται να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σκηνές απείρου κάλλους έχει καταγράψει ο φακός του neakriti.gr από την οδό Αγίου Μηνά έως την πλατεία Κορνάρου, με δικυκλιστές -κυρίως- να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλούν στιγμιαία κάποια προβλήματα στην κυκλοφορία.

Πολλοί οδηγοί δεν περιμένουν στην ουρά, πίσω από τα άλλα οχήματα, αλλά περνούν τα εύκαμπτα πλαστικά που βρίσκονται εκεί για να διαχωρίζουν τα δύο ρεύματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά κάποιοι δε διστάζουν να οδηγήσουν κανονικότατα προς την αντίθετη κατεύθυνση, σα να είναι ο δρόμος δικός τους.

Και κάπου εδώ δημιουργούνται ερωτήματα, όπως το γιατί είναι τόσο δύσκολο να συμμορφωθούμε σε κάποιους νέους κανόνες που επιβάλλουν οι υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Επιπρόσθετα, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, ένα μηχανάκι που βρίσκεται στο αντίθετο ρεύμα, περνά ξυστά από ένα ασθενοφόρο το οποίο θέλει να φτάσει στον προορισμό του, δηλαδή το περιστατικό για το οποίο έχει κληθεί.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΕΚΑΒ

Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι πως κάποιοι δικυκλιστές δεν πραγματοποιούν μόνο μία παρανομία, αλλά και δεύτερη καθώς δεν φορούν προστατευτικό κράνος.

Ωστόσο, η κυκλοφορία δε γίνεται πιο δύσκολη μόνο από τους Ηρακλειώτες που δε «λένε» να συμμορφωθούν, αλλά και από το γεγονός πως όλες αυτές οι αλλαγές «φορτώνουν» τους υπόλοιπους δρόμους, όπως είναι η Λεωφόρος Δικαιοσύνης, δρόμοι οι οποίοι είναι πολύ στενοί.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αν χρειαστεί η άμεση επέμβαση ενός ασθενοφόρου και… μπλέξει στην κίνηση του κέντρου, να μην μπορεί να περάσει και να τρέξει διότι κανένα άλλο όχημα δε θα μπορέσει να κάνει δεξιά ή αριστερά του δρόμου.

Αφού λοιπόν ξεκίνησαν κάποιες κυκλοφοριακές αλλαγές από σήμερα, μήπως θα έπρεπε οι ιθύνοντες να ξεκινήσουν να σκέφτονται και λύσεις για ενδεχόμενα προβλήματα που είναι πιθανό να προκύψουν;

Γ. Αρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News