Ειδήσεις

Φονικό Αγ.Αναργύρων: Τα βάζουν με το δημόσιο οι συγγενείς

Αγωγή κατά του Δημοσίου θα καταθέσει η οικογένεια της γιατρού που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό.

Αγωγή κατά του Δημοσίου θα καταθέσει η οικογένεια της γιατρού που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό, μαζί με τη μητέρα και την κόρη της, στους Αγ. Αναργύρους.

Τα συγγενικά πρόσωπα της γιατρού καταλογίζουν ευθύνες για την πολλαπλή δολοφονία στην αστυνομία, εκτιμώντας πως ο δράστης και αυτόχειρας, Χρήστος Ζαπαντιώτης, έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.  

Παρέλειψε να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος ήταν στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

Στην ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση αναφέρει ότι «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί».

Η οικογενειακή τραγωδία έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 18 Δεκεμβρίου 2017 στην οδό Ευριπίδου, στους Αγίους Αναργύρους. Ο αστυνομικός, Χρήστος Ζαπαντιώτης σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την σύζυγο, την πεθερά και την 3,5 ετών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Αν και τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν γίνει γίνει γνωστά, η πιθανότερη εκδοχή είναι πως υπήρξε έντονος καβγάς μεταξύ του αρχιφύλακα και της συζύγου του στο σαλόνι του σπιτιού.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια