Κινδύνευσε μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο, πώς έφθασε το ΕΚΑΒ

Κρήτη
Κινδύνευσε μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο, πώς έφθασε το ΕΚΑΒ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σοβαρό περιστατικό κλήθηκε να διαχειριστεί το ΕΚΑΒ το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου, εκεί όπου έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στην κυκλοφορία των οχημάτων από σήμερα, εξαιτίας των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο σταυρό της πόλης.

Η είδηση  έκανε λόγο για έναν ηλικιωμένο που έπεφτε λιπόθυμος μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην πλατεία Κορνάρου, στην "καρδιά" των αλλαγών και σε ώρα αιχμής.

Ασθενοφόρο προσέγγισε άμεσα το λεωφορείο και  παρέλαβε λίγα λεπτά αργότερα τον τραυματία για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αυτό ωστόσο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι  παρά τις αρχικές επιφυλάξεις για τυχόν καθυστέρηση του ασθενοφόρου λόγω των κυκλοφοριακών αλλαγών, το όχημα Άμεσης Βοήθειας έφθασε άμεσα, αποδεικνύοντας σε πρώτη φάση ότι παρά το κυκλοφοριακό «τσουνάμι», υπάρχει ομαλότητα στους συγκεκριμένους δρόμους, με την εποπτεία των αρμόδιων φορέων κατά το πρώτο μεγάλο crash test,εντός των τειχών να φέρνει αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πλατεία Κορνάρου, οδός Γιαμαλάκη, Αβέρωφ, Αγίου Μηνά άλλαξαν όψη. Πλέον και για ένα χρονικό διάστημα, οι συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

Πλατεία Κορνάρου προς οδό Αβέρωφ

Στην οδό Ίδης και σε τμήματα των οδών Καλοκαιρινού και Ψαρομηλλίγγων τα οχήματα δε θα μπορούν να περνούν, αφού πραγματοποιούνται έργα. Αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες, με τα αυτοκίνητα να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα, για το Ηράκλειο, δεδομένα.

Ας ελπίσουμε πως σε ώρες αιχμής, όπως το μεσημέρι, δε θα υπάρξει αλαλούμ στην κυκλοφορία και θα επικρατούσαν ήρεμες σκηνές, όπως και σήμερα, το πρωί της Δευτέρας.

Οδός Γιαμαλάκη

Οδός Αβέρωφ

Αναλυτικά, όμως, αυτά που θα πρέπει να γνωρίζετε για τα νέα δεδομένα στο κέντρο της πόλης, είναι τα εξής:

• Η μετατροπή της υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα κυκλικής πορείας των οχημάτων που  εισέρχονται σ΄ αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών.

• Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά.

• Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40.

Οδός Ίδης

• Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών.

• Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα.

Λεωφόρος Δικαιοσύνης προς οδό 1821

Οδός Καλοκαιρινού

• Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.

• Η αλλαγή της εισόδου - εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News