default-image

Ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί ή μη

Οικονομία
Ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί, ηλεκτρονικοί ή μη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όσο και οι συμβατοί στα ειρηνοδικεία, μεθαύριο (Τετάρτη), μετά τη λήξη της αναστολής τους, στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος είχε αναβάλει στα ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του τη διαδικασία των πλειστηριασμών -με επισπεύδοντες τράπεζες, ελληνικό Δημόσιο, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία- οι οποίοι είχαν προγραμματισθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 3 Ιανουαρίου 2018. Η απόφαση αναβολής ελήφθη «προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία είναι 240 και άλλοι 26 είναι οι ηλεκτρονικοί. Αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά και μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Πάντως, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού. Άγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν (θα κηρυχθούν άκαρποι).

Αναλυτικότερα, είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

1)Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου των 6,5 εκατ. ευρώ

2)Από την Τράπεζα Eurobank, διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τμ στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του ποσού του 1.310.000 ευρώ

3)Από την Τράπεζα Eurobank, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ,

4)Από την Τράπεζα Eurobank, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ,

5)Από την Alpha Τράπεζα, ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, έναντι του ποσού των 541.221 ευρώ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News