Ειδήσεις

Στην καρδιά του χειμώνα και όμως έχουμε... καλοκαίρι

Ένας καιρός που δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα με ημέρες καλύτερες και από τις Αλκυονίδες, περιμένει τους Κρητικούς, για τα επόμενα 24ώρα.

Ένας καιρός που δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα με ημέρες καλύτερες και από τις Αλκυονίδες, περιμένει τους Κρητικούς, από σήμερα και για τα επόμενα 24ώρα.

Η επικράτηση ενός πεδίου Υψηλών πιέσεων,  με το κέντρο του στη ΒΑ Ευρώπη ευνοεί τη διατήρηση της καλοκαιρίας, με ηλιοφάνεια, ενώ και η νότια τάση των ανέμων σε συνδυασμό με μία θερμότερη εισβολή από τα νότια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα αποδώσει αρκετά υψηλότερες τιμές στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τις μέγιστες τιμές να ξεπερνούν κατά τόπους τους 20°C.

Έως και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να διατηρηθούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρο το νησί με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, στα νότια.

Οι άνεμοι θα διατηρήσουν μία Νότια τάση χωρίς όμως να ενισχύονται ιδιαίτερα και μόνο κατά τόπους μπορεί να φθάνουν τα 3 έως και 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με την ελάχιστη να ανέρχεται και πάνω από τους 12°C ενώ σημαντικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι μέγιστες τιμές αφού θα ξεπερνούν και τους 20°C.

Οι πολύ καλές αυτές καιρικές συνθήκες, τυπικά , δε μπορούν να χαρακτηρισθούν ως Αλκυονίδες ημέρες μιας και η διάταξη των Βαρομετρικών συστημάτων δεν είναι συνακόλουθη με αυτή που τυπικά προσδιορίζει τις ημέρες αυτές, όπως έχουν καταγραφεί από τους Αρχαίους  Έλληνες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα.

Συνήθως από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένουμε την εισβολή ψυχρότερων αερίων μαζών από τα Βόρεια, προκαλώντας ένα βαρύτερο χειμωνιάτικο σκηνικό με χαμηλότερες θερμοκρασίες και σημαντικότερες χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά.

Πώς επηρεάζει ο Σιβηρικός Αντικυκλώνας, αλλάζει ο καιρός από Τετάρτη

Προς το παρόν ο Σιβηρικός Αντικυκλώνας, η "Πολική αρκούδα" όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούσαν οι παλαιότεροι Μετεωρολόγοι, παραμένει αρκετά αδρανής.

Έτσι λοιπόν από τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται και πάλι η κίνηση ενός Βαρομετρικού χαμηλού από τα Δυτικά, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει αυτό το σκηνικό της καλοκαιρίας με κάποιες βροχές να σημειώνονται, έστω και κατά τόπους στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά σε χαμηλότερα και πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σχόλια