Ειδήσεις

Αγορές από την… άνεση του σπιτιού τους επιλέγουν οι Κρητικοί

Σπάει κοντέρ το ηλεκτρονικό εμπόριο, με τις online αγορές, τις αγορές δηλαδή μέσω διαδικτύου να έχουν αυξηθεί και στην Κρήτη.

Στο «κυνήγι» των προσφορών και των χαμηλών τιμών έχουν επιδοθεί οι Κρητικοί, οι οποίοι επιλέγουν την άνεση του σπιτιού τους για να κάνουν αγορές, ωστόσο όπως επισημαίνεται η εμπιστοσύνη των e-shops κερδίζεται μέσω πιστοποίησης.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με έρευνα, το 2017 περίπου 3,5 εκατομμύρια Έλληνες υπολογίζεται ότι αγόρασαν μέσω Διαδικτύου προϊόντα/υπηρεσίες συνολικής αξίας 4,5-5 δισ. € από 4 δισ. € που ήταν το 2016.

Στην Ελλάδα πλέον λειτουργούν περίπου 7.000 επιχειρήσεις με ψηφιακό κανάλι πωλήσεων από όπου οι Έλληνες καταναλωτές αγοράζουν το 75% των online αγορών τους.

2 στους 10 ξεκίνησαν τις διαδικτυακές αγορές τους το 2017 που σχετίζεται με την σχετική αυξητική τάση που ξεκίνησε από τα capital controls αλλά και τη μεγάλη πλέον γκάμα ελληνικών  ηλεκτρονικών καταστημάτων με ολοκληρωμένες υπηρεσίες και σωστή εξυπηρέτηση.

Τι λένε οι καταστηματάρχες;

Οι καταστηματάρχες, ωστόσο, επισημαίνουν και τους κινδύνους που ενδεχομένως να υπάρχουν στις αγορές μέσω ίντερνετ, ενώ μιλούν και για παρεμπόριο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνονται αγορές, αλλά δεν κόβονται αποδείξεις.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια