Θ.Κουκουτάρης: Από τα κουλούρια στην "αυτοκρατορία" της alfa

Κρήτη
Θ.Κουκουτάρης: Από τα κουλούρια στην "αυτοκρατορία" της alfa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ένας από τους ανθρώπους που εκπροσωπεί μια άλλη γενιά, αυτή που μεταπολεμικά με τα ίδια της τα χέρια, ανέστησε οικονομικά την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Θανάση Κουκουτάρη, τον οποίο για να τον συναντήσει η δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι την Κοζάνη.

Ο ίδιος αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την ιστορία της ζωής του, μια καταπληκτική ιστορία που μπορεί να αποτελέσει φάρο φωτεινό και παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές.

Για τον κ. Κουκουτάρη, τον άνθρωπο της αυτοκρατορίας που λέγεται  "alfa" όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 40. Τότε που 11 χρονών παλικαράκι, πουλούσε στους δρόμους παστέλια, παγωτό, κάστανα και ότι άλλο είχε πέραση στη μικρή επαρχιακή πόλη.

Το ανήλικο και αμούστακο αγόρι, που έμαθε μόνο του γράμματα και αριθμητική, έκανε τσοπάνος στα πρόβατα, έβαλε στόχο το αδύνατο και τελικά κατάφερε το ακατόρθωτο.

Να φτιάξει μια δική του εταιρία, μια κερδοφόρα επιχείρηση, που παράλληλα επρόκειτο να αποτελέσει σημαντικό οικονομικό πυλώνα της περιοχής.

Από τότε μέχρι και σήμερα έζησε πάρα πολλά, που μόνο ο ίδιος ξέρει και κρατά καλά κρυμμένα στην ψυχή του.

Πλέον απολαμβάνει τους κόπους μιας ζωής και ως πρώτος καλεσμένος για το 2018 στην εκπομπή Ανδριανή της ΚΡΗΤΗ TV, μιλά περήφανα για την "alfa", την πρότυπη βιομηχανία κατεψυγμένης ζύμης, με έδρα την Κοζάνη , της Δυτικής Μακεδονίας και πεδίο δράσης, σε 35 χώρες εντός και εκτός Ευρώπης.

Οι ζύμες "alfa" με τα περίφημα κιχί , τις καταπληκτικές πίτες και την πιο νόστιμη μπουγάτσα, ψήνονται και μοσχομυρίζουν σε χιλιάδες σπίτια σε όλο τον πλανήτη! Και αυτό δεν περιέχει καμία υπερβολή! Από την Ευρώπη , τις ΗΠΑ , τον Καναδά μέχρι και την μακρινή Αυστραλία, τα προϊόντα της  "alfa"είναι γνωστά και αγαπημένα!

Ποιο ήταν το μυστικό της δικής του επιτυχίας; Τι μεσολάβησε από τα πρώτα χρόνια, τότε που άνοιγε φύλλο με τη μητέρα του, την Κατερίνα, στην κουζίνα του σπιτιού τους, έφτιαχνε τυρόπιτες όλη νύχτα και τις πουλούσε κάθε πρωί, μέχρι σήμερα, που τα ηνία της επιχείρησης έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά και που τώρα και αυτή η γενιά δίνει σκυτάλη στους επόμενους, στα εγγόνια του κυρίου Θανάση.

Παρακολουθήστε την καταπληκτική ιστορία του κ. Κουκουτάρη στο video που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News