Οργή για το φονικό δρόμο -"σκορπά" θάνατο ξεκληρίζει οικογένειες video

Κρήτη
Οργή για το φονικό δρόμο -"σκορπά" θάνατο ξεκληρίζει οικογένειες video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικοί δεν αντέχουν άλλο. "Φτιάξτε το φονικό δρόμο, για να μην σκοτώνονται έτσι οι άνθρωποι" λένε όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αναφερόμενοι σαφώς στον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού , ό οποίος και έχει βαφτεί με το αίμα δεκάδων ανθρώπων.

Δίχως τέλος είναι η οργή και η αγανάκτηση και των κατοίκων της Αγίας Πελαγίας και του Φόδελε για την κατάσταση στην συγκεκριμένη εθνική οδό και τα λεγόμενα σημεία καρμανιόλα που όπως πριν από λίγες μέρες, σκορπούν το θάνατο ξεκληρίζοντας οικογένειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ- ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η 15ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

Το τραγικό δυστύχημα στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας με θύματα δύο νέα παιδιά και μια γυναίκα που προκάλεσε αισθήματα αγανάκτησης σε όλη την Ελλάδα, είναι όπως λένε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.

Η φωνή τους εδώ και χρόνια λένε είναι επικεντρωμένη στην ανάγκη να γίνουν έργα. Ακόμη και μικρής έκτασης, όπως αυτά που έγιναν πριν από λίγα χρόνια, δίχως μεγάλα κόστη και μελέτες, που όμως ποτέ δεν έφτασαν μέχρι το σημείο αυτό που μέσα στον τελευταίο ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Είναι όλοι υποψήφια θύματα όπως αναφέρουν οι κάτοικοι των περιοχών που καθημερινά περνούν από το σημείο αυτό, εξηγώντας ότι την ώρα που οι ίδιοι με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ζητούν από Περιφέρεια και Δήμο να ενεργοποιηθεί ουσιαστικά και να μην κάνει μόνο βαθυστόχαστες δηλώσεις και μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, έργα μικρότερης σημασίας απλά για την προβολή και την εξυπηρέτηση ψηφοθηρικών συμφερόντων εξακολουθούν να γίνονται και οι κορδέλες να κόβονται με κάθε επισημότητα.

Ώρες αγωνίες κυλούν για τον πατέρα της αδικοχαμένης Μαίρης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, για τον 48χρονο άντρα τίποτα δεν έχει αλλάξει αφού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στην εντατική και παρακολουθείται από τους θεράποντες γιατρούς. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Τραγική φιγούρα όμως, πέρα από τον πατέρα της 22χρονης Μαίρης, είναι και η αδερφή της που μέσα σε λίγα λεπτά έχασε μάνα και αδερφή, ενώ ο πατέρας της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΡΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ, ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Φανουργιάκη «η 15χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων και πάει καλύτερα. Βρίσκεται φυσικά υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς». Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα έχει επαφή με το περιβάλλον και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της. Δίπλα της βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγοι, καθώς αν και η υγεία της δεν κινδυνεύει και φέρει ορθοπεδικά τραύματα, η ζωή της άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη, μένοντας πλέον ορφανή από μητέρα.

Όσον αφορά στους άλλους δύο τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Γενική Χειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 51 έως 47 ετών. Όπως αναφέρει ο κ. Φανουργιάκης, πάνε καλύτερα την υγεία τους. Δεν είναι γνωστό αν θα μπορέσουν σύντομα να πάρουν εξιτήριο, ωστόσο δεν κινδυνεύουν.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη- Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News