«Σοκαρισμένα» από το ψύχος τα ιγκουάνα στη Φλόριντα

«Σοκαρισμένα» από το ψύχος τα ιγκουάνα στη Φλόριντα

Εκτός από τους ανθρώπους και τα ζώα υποφέρουν από το πολικό ψύχος που χτύπησε τα τελευταία 24ωρα τις ΗΠΑ.

Στη Φλόριντα, μάλιστα, το κρύο προκάλεσε... βροχή από ιγκουάνα! Όπως εξηγούν οι ειδικοί τα ιγκουάνα, τα οποία συνηθίζουν να ανεβαίνουν σε δέντρα και πέργκολες, όταν βρίσκονται σε συνθήκες ψύχους τότε «κλείνουν» το σύστημά τους προκειμένου να επιζήσουν.

Τα ζώα αυτά λένε, λοιπόν, οι ειδικοί δεν είναι νεκρά απλά είναι σοκαρισμένα και θα επανέλθουν όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες.

Την ίδια στιγμή στο Τέξας λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας του νερού στον Κόλπο του Μεξικού έχουν καταγραφεί πάνω από 40 περιστατικά με χελώνες να ανεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας για να ζεσταθούν και έτσι να γίνουν πιο ευάλωτες στους θηρευτές τους. Συνολικά από την Τρίτη άνδρες του Εθνικού Πάρκου του Τέξας έχουν σώσει 41 χελώνες που βρέθηκαν σε μια τέτοια κατάσταση.

Θύματα του ψύχους έπεσαν μέχρι και καρχαρίες που βρέθηκαν παγωμένοι στην περιοχή Cape Cod στη Μασαχουσέτη με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι δύο έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σοκ από το κρύο.

Ακόμα, όμως, και για ζώα που είναι συνηθισμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες χρειάστηκε να ληφθούν ειδικά μέτρα όπως συνέβη στο ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι με τους υπευθύνους να απομακρύνουν τους βασιλικούς πιγκουίνους καθώς τα θερμόμετρα έδειξαν -25 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News