Πόσο θα διαρκέσει η καλοκαιρία - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ελλάδα
Πόσο θα διαρκέσει η καλοκαιρία - Αναλυτικά η πρόγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και αρκετά υψηλές οι θερμοκρασίες, μετά τη εξπρές κακοκαιρία της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων έως και τα μέσα της εβδομάδας, το μόνο που θα μας απασχολήσει θα είναι οι αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά τόπους.

Ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με τη θερμοκρασία να σημειώνει περεταίρω άνοδο τη Δευτέρα και να διατηρείται στα ίδια επίπεδα μέχρι την Τετάρτη. Από την Πέμπτη το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει.   

Αναλυτικά η πρόγνωση για όλη τη χώρα:

Δευτέρα

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία ως το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί 4 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα δυτικά.

Πέμπτη  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Πέμπτη, ενώ χιόνια από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Παρασκευή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News