Ειδήσεις

Διπλής κατεύθυνσης από Δευτέρα η οδός Αγίου Μηνά

Πυρετώδεις η προετοιμασίες πριν την... εμφάνιση των mini bus στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν για τα καλά στο κέντρο του Ηρακλείου με την οδό Αγίου Μηνά να έχει κλείσει, προκειμένου οι ιθύνοντες να προχωρήσουν σε όλες τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Μεγάλα οχήματα κατέκλυσαν το δρόμο, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, με τους ανθρώπους που περνούσαν από το σημείο να κοιτούν είτε με απορία είτε με ενδιαφέρον όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους. Συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν τις πορτοκαλί μπάρες και προχώρησαν στη διαγράμμιση του δρόμου, καθώς σε λίγες μέρες ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, η οδός Αγίου Μήνα, γίνεται διπλής κατεύθυνσης.

Τα mini bus «έρχονται» για να κυκλοφορήσουν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός των τειχών και από Δευτέρα οι Ηρακλειώτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης όπου μένουν.

Όχι μόνο για τους πεζούς, αλλά και για τους οδηγούς δε θα είναι εύκολη η μετακίνηση έως ότου συνηθίσουν στις καινούριες συνθήκες.

Έρχονται τα πάνω κάτω στην πόλη  - στάθμευση τέλος στο κέντρο

• Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό  Ίδης και σε τμήματα των οδών  Καλοκαιρινού και  Ψαρομηλλίγγων,

• Την αντιδρόμηση της οδού Αβέρωφ με κατεύθυνση από την Πλατεία  Ελευθερίας προς την Πλατεία Κορνάρου,

• Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης  των οχημάτων στην Πλατεία Κορνάρου από την  οδό  Έβανς  έως την συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως,  

• Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων καθ΄όλο το μήκος των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγίου Μηνά  και Γιαμαλάκη,

• Την μετατροπή  της  υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα  κυκλικής πορείας των οχημάτων που  εισέρχονται σ΄ αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών

• Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά.

• Η τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών στον άξονα όλων των οδών Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου μηνά, Γιαμαλάκη για την μετατροπή τους από μονής σε διπλής κατεύθυνσης.

• Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40,

• Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών.

• Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα.

• Τοποθέτηση πινακίδας Ρ-50 επί της Λ. Καλοκαιρινού, πριν τη διασταύρωση αυτής με την οδό Αγίου Μηνά.

• Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.

• Η αλλαγή της εισόδου - εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

• Επιπρόσθετα θα  τοποθετηθούν οι κάτωθι πληροφοριακές πινακίδες:

- Στην οδό Έβανς και στο ύψος της οδού Μανουσογιάννη θα υπάρξει τοποθέτηση  πληροφοριακής πινακίδας με την ένδειξη ''ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ''.

- Στην οδό Δημοκρατίας στο ύψος της οδού Βίγλας τοποθετηθούν δυο πληροφοριακές πινακίδες με την ένδειξη ''ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ''

Σχόλια