Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Για 4η συνεχόμενη χρονιά πιάνει πρώτος τον Σταυρό

Πιο γρήγορος στο ελεύθερο και πιο τυχερός αναδείχτηκε για τέταρτη φορά ο νεαρός Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, στην Ιεράπετρα

Με ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην Ιεράπετρα.

Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία από τους ιερείς του Ι.Ν. Αφέντη Χριστού στη γειτονιά των ψαράδων της Νύμφης του Νότιου κρητικού πελάγους και στη συνέχεια ο ιερός κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών της περιοχής, με την παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη, επιβιβάστηκαν στο πλωτό Λ.Σ.138 του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας για να φτάσουν στο κέντρο  του λιμανιού προκειμένου να τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.

Ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία σε 12 νεαρούς κολυμβητές να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του μικρού λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Πιο γρήγορος στο ελεύθερο  και πιο τυχερός αναδείχτηκε για τέταρτη φορά ο νεαρός Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, ο οποίος πέρυσι τα είχε καταφέρει να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό την ημέρα των Φώτων στην ανάλογη τελετή που είχε διοργανωθεί από την ομογένεια στην Αυστραλία.

«Είναι η τέταρτη χρονιά που τα καταφέρνω και νιώθω ευλογημένος, γιατί με αξιώνει ο Θεός φτάνω κολυμπώντας πρώτος τον Τίμιο Σταυρό. Πέρυσι είχα πιάσει τον Τίμιο Σταυρό στην Αυστραλία. Θεωρώ ότι αυτό μου δίνει δύναμη, υγεία, ευτυχία και καλή τύχη στη ζωή μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νεαρός Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης, ο οποίος αμέσως μετά όπως ορίζει το έθιμο, πήρε την παρέα του και γύρισε με τον Τίμιο Σταυρό όλα τα κεντρικά σημεία της Ιεράπετρας, για να δώσει την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να προσκυνήσει το σύμβολο της Ορθοδοξίας και να πάρει Φώτιση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια