Με καλοκαιρία τα Φώτα, πολλοί βούτηξαν για το σταυρό

Κρήτη
Με καλοκαιρία τα Φώτα, πολλοί βούτηξαν για το σταυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mε σύμμαχο το λαμπερό ήλιο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η τελετή αγιασμού των υδάτων την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, εκατοντάδες πιστοί έδωσαν το "παρών" στην προβλήτα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή καθαγιασμού.

Ο ζεστός ήλιος «ενθάρρυνε» αρκετούς κολυμβητές φέτος να αποφασίσουν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του λιμανιού καθώς αυτός που πιάνει το σταυρό θεωρείται ότι θα έχει ευλογία και καλοτυχία. Ανάμεσα στους τολμηρούς και ένα μικρό κορίτσι.

Δύο ήταν οι τυχεροί που έπιασαν το σταυρό και έλαβαν το δικό τους δώρο και ευχές για καλοτυχία. Πρόκειται για το Νίκο Σαραντινό και τον Αλέξανδρο Παπαδάκη ηλικίας 36 ετών.

Όσοι βούτηξαν στα νερά μάλιστα σχημάτισαν με το σώμα τους το σταυρό.

Με χαρά και τα μικρότερα παιδιά παρακολούθησαν το έθιμο που συμβολίζει τη βάφτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό, ενώ όσοι βρίσκονταν πάνω στα σκάφη τους παρακολούθησαν από κοντά την τελετή.

Ένα από τα απρόοπτα που σημειώθηκαν ήταν ότι έσπασε ο σταυρός.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και ακολούθησε η πομπή προς το λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων. Μάλιστα όρθιοι και σε κλίμα κατάνυξης παρακολούθησαν την πομπή όσοι βρίσκονταν στις καφετέριες.

Ξεχωριστή είναι η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου, κ. ?ωσήφ ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη.

Δεκάδες οι λαμπρές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε κάθε γωνιά της Κρήτης . Παράλληλα ολόκληρος ο ορθόδοξος κόσμος, απ' άκρη σ' άκρη της υφηλίου, γιορτάζει τα Φώτα, τηρώντας τα έθιμα της ημέρας των Θεοφανείων.

Ρεπορτάζ: ΦιλίαΣαριδάκη

Φωτογραφίες - video: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News