«Φωτιές» έχει ανάψει το νέο βιβλίο για τον Τραμπ

Κόσμος
«Φωτιές» έχει ανάψει το νέο βιβλίο για τον Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται και σήμερα ο πόλεμος δηλώσεων που έχει ξεσπάσει με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ για την αθέατη πλευρά της πρώτης χρονιάς της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, το πολύκροτο βιβλίο «Fire and Fury: Inside the Trump White House» εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων, με δεκάδες πολίτες να δημιουργούν τεράστιες ουρές για την απόκτηση του από τα μεσάνυχτα. Το βιβλίο, το οποίο εισέρχεται στα άδυτα του Λευκού Οίκου, έχει ήδη προκαλέσει πολιτική θύελλα, με τους δικηγόρους του Τραμπ να απειλούν ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το «ψευδές» περιεχόμενο του, με σκοπό να μην δει τα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Ο Μάικλ Γουλφ απάντησε σήμερα στις απειλές των δημοσιογράφων και τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, ότι το βιβλίο του είναι «γεμάτο ψέματα» από «ανύπαρκτες πηγές», τονίζοντας ότι βάσει της έρευνας και των συνεντεύξεων που πήρε, προκύπτει ότι σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που δουλεύουν δίπλα του, έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που έχει αναλάβει. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το προσωπικό του τον αντιμετωπίζει σαν «παιδί», επειδή «έχει ανάγκη από άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών του» και επειδή είναι «όλα για τον εαυτό του».

Επίσης, ο Γουλφ, ο οποίος υπερασπίστηκε το πόνημα του που βασίστηκε σε περίπου 200 συνεντεύξεις, ανέφερε στην εκπομπή Today Show του NBC, πως συνομίλησε με τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια της έρευνας του, περνώντας μάλιστα μαζί του τρεις ολόκληρες ώρες. Ο ισχυρισμός αυτός από πλευράς του δημοσιογράφου έρχεται σε αντίθεση τα όσα σχετικά ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον συγγραφέα, ενώ επίσης του είχε επιβάλλει «μηδαμινή πρόσβαση» στον Λευκό Οίκο.

«Ξεκάθαρα μίλησα με τον πρόεδρο. Το αν κατάλαβε ότι πρόκειται για συνέντευξη ή όχι, δεν το γνωρίζω, όμως σίγουρα δεν έγινε ανεπίσημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γουλφ, προσθέτοντας ότι μίλησε με ανθρώπους που συνομιλούν με τον Τραμπ σε καθημερινή βάση, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ολοήμερη.

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο περιγράφει έναν χαοτικό Λευκό Οίκο, έναν υποψήφιο πρόεδρο ανέτοιμο να κερδίσει τις εκλογές και ένα προεδρικό περιβάλλον που αμφισβητεί τις ικανότητες του ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας του βιβλίου και η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε πριν καλά καλά φτάσει στα βιβλιοπωλεία, ενίσχυσε την αδημονία του κοινού για την απόκτηση του. Ενδεικτικά, στο βιβλιοπωλείο KramerBooks, στην Ουάσιγκτον, δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές παρά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, με το βιβλίο, το οποίο ξεκίνησε να πωλείται τα μεσάνυχτα, να έχει εξαντληθεί μέχρι τις 9 το πρωί. Επίσης, κυριάρχησε και στο διαδίκτυο, όντας το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο του Amazon.com, για σήμερα, Παρασκευή.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News