default-image

Οι δικοί μου: Γι’ αυτούς που έχασαν τα πάντα αλλά δε χάθηκαν

Πολιτισμός
Οι δικοί μου: Γι’ αυτούς που έχασαν τα πάντα αλλά δε χάθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση με θέμα «οι δικοί μου Πρόσφυγες» θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 31 Ιανουαρίου 2018 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) με ώρες λειτουργίας από τις 10 π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 6 έως τις 8 μ.μ.

Η Έκθεση θα αρχίσει το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. και θα κοσμήσει την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Δήμου Πλατανιά και της ΟΑΚ, για την υποδοχή του νέου έτους και την απονομή επαίνων και βραβείων, στους επιτυχόντες σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Η δημιουργός Πέπη Χατζηδάκη αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η Έκθεση έχει ως κεντρικό θέμα τους «ανθρώπους διαφορετικών φυλών, εθνικοτήτων, χρώματος και τάξης, που εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους μέσα στους αιώνες… Τους βλέπω ευθυτενείς, περήφανους, αλύγιστους, αποφασισμένους.

Με την αξιοπρέπεια που φέρει κάποιος  που έχει επίγνωση της θέσης του, τότε και τώρα. Αυτός που δεν αποζητά τον οίκτο αλλά την έντιμη προσφορά και ζήτηση… Τους βλέπω τυφλούς, γιατί όταν παρατάς τα πάντα και τρέπεσαι σε άμεση και άγρια φυγή για να σωθείς, δεν βλέπεις πού πας… Δεν ξέρεις πού πας. Σημείο αναφοράς και οδηγός τους αποτελεί η Κιβωτός της Μνήμης και της Ελπίδας.

Η πολύτιμη γωνιά μέσα στην ψυχή τους που εντός της έχει εναποθέσει ο καθένας τις μνήμες του, την «κληρονομιά» που φέρει από τους προγόνους του, την πίστη του, τα ήθη και τα έθιμά του αλλά και τις ελπίδες του και τους στόχους του και τις προσδοκίες του».

Η Έκθεση γίνεται σε συνεργασία με την ΟΑΚ, στα πλαίσια των πενήντα ετών της λειτουργίας της και όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, «καθώς δυναμώνουν οι ξενοφοβικές και μισαλλόδοξες ακραίες φωνές για τους πρόσφυγες, η Πέπη Χατζηδάκη με τα έργα της, που φιλοξενούνται στην ΟΑΚ, μας υπενθυμίζει την περιπέτεια του ξένου. …

Το έργο της Πέπης Χατζηδάκη μάς καλεί να δούμε τον ξένο με μία ανθρώπινη ματιά και όχι να του ρίξουμε απλώς μία ματιά! Να ανακαλύψουμε αυτό που κουβαλά μέσα του, που είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός από κάθε άλλη κληρονομιά».

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό, με δωρεάν είσοδο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 6 έως τις 8 μ.μ. Επίσης μπορεί να γίνονται επισκέψεις από σχολικές μονάδες και να συζητούν με τη δημιουργό Πέπη Χατζηδάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και οργανωμένες δράσεις στη Δρ Μαρία Χατζηαποστόλου στο τηλέφωνο 2824022245 και 22500.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News