Ειδήσεις

Χωρίς δώρο πέρασαν τις γιορτές άνεργοι στην Κρήτη

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων, αλλά και χωρίς να τους έχει καταβληθεί καν το επίδομα ανεργίας για το μήνα Δεκέμβριο πέρασαν τις γιορτές άνεργοι στην Κρήτη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχτηκε το neakriti.gr, λίγο πριν «φύγει» το 2017, άνεργοι στο Ηράκλειο ανέφεραν ότι - παρότι τα Χριστούγεννα είχαν παρέλθει - εκείνοι δεν είχαν πάρει το δώρο των Χριστουγέννων, του οποίου η καταβολή είχε ήδη ξεκινήσει από τις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το συγκεκριμένο περιστατικό παρατηρήθηκε έντονα στο παράρτημα της ΟΑΕΔ Αλικαρνασσού, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το neakriti.gr είχε προσπαθήσει να πάρει απάντηση επί του θέματος, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα, με το θέμα να «φτάνει» τώρα στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του κ. Αυγενάκη προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στην «αναλγησία» της Κυβέρνησης για τη μη έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων σε δικαιούχους ανέργους, απαιτώντας απαντήσεις από τους ιθύνοντες.

Αναλυτικά η τοποθέτηση και η ερώτηση του βουλευτή:

«Ο μεγάλος αριθμός των ανέργων, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ και τα προβλήματα γραφειοκρατίας, ουσιαστικά κατέστησαν αδύνατη την έγκαιρη καταβολή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων σε σημαντικό αριθμό ανέργων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ δεν έχουν ακόμη λάβει το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να περάσουν την περίοδο των εορτών αναμένοντας να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο σημαντικό πρόβλημα δημιουργήθηκε στους ανέργους που έχουν εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ στη Ν. Αλικαρνασσό.     

Η ευπαθής ομάδα των ανέργων έχει λοιπόν ένα επιπλέον πρόβλημα να αντιμετωπίσει, αφού κάποιοι άνεργοι ακόμη περιμένουν να λάβουν τα χρήματα που δικαιούνται και που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.  

Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι οι πληρωμές του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνονταν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δυστυχώς, για τους δικαιούχους αποτέλεσε άλλη μια κενή υπόσχεση της Κυβέρνησης».    

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Για ποιο λόγο δεν καταβλήθηκε εγκαίρως το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους πριν από τα Χριστούγεννα;  

2. Ποιες οι ευθύνες της Διοίκησης του ΟΑΕΔ για την ταλαιπωρία της ευαίσθητης αυτής ομάδας των πολιτών;».

Σχόλια