Ειδήσεις

Εγκώμιο για την Κρητικιά εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη

Αποθεώνει την Κρητικιά εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας, έχει χαμηλό προφίλ, αλλά υψηλούς στόχους.

Το politico.eu αποθεώνει την Κρητικιά εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μάχεται για το καλό όνομα της Ελλάδας, έχει χαμηλό προφίλ, αλλά υψηλούς στόχους:

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε το brand name της Ελλάδας. Πρέπει όλοι να εργαστούμε πολύ σοβαρά προς αυτήν την κατεύθυνση», τονίζει η κ. Τουλουπάκη στη συνέντευξή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη, στις αρχές του 2018 θα καταθέσει τις πρώτες προσφυγές εναντίον αξιωματούχων, στο πλαίσιο της υπόθεσης δωροδοκίας από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του εισαγγελικού σώματος. Την τοποθέτηση της κ. Τουλουπάκη, που κατάγεται από οικογένεια της Κισσάμου Χανίων και ο αδερφός της είναι διακεκριμένος αγγειοχειρουργός, είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά η "Νέα Κρήτη" τον περασμένο Απρίλιο.

Η κ. Τουλουπάκη στη συνέντευξή της στο politico.eu επισημαίνει ότι η εκτεταμένη διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο ενός διαλυμένου κράτους, αλλά τροφοδοτήθηκε από τις ίδιες τις χώρες που επέκριναν την Ελλάδα για την κακή της οικονομική διακυβέρνηση.

Η Ελληνίδα εισαγγελέας Διαφθοράς προσθέτει ότι έχει «δύο στόχους: να ξανακερδίσω τον πλούτο της Ελλάδας και το ηθικό της πλεονέκτημα».

«Διαθέτω λιγότερα από δύο χρόνια σε αυτή τη θέση και σκοπεύω να τα εκμεταλλευτώ σωστά», υπογραμμίζει η Ελένη Τουλουπάκη.

Δε θα είναι εύκολο και υπάρχουν κάποιοι που είναι επιφυλακτικοί ως προς τις ικανότητές της να αντιμετωπίσει τη διαφθορά. Ο Γενς Μπάστιαν, ένας ανεξάρτητος οικονομικός αναλυτής στην Ελλάδα, σημειώνει ότι η Ελένη Τουλουπάκη είναι «ικανή και διαθέτει τα προσόντα», όμως προσθέτει ότι «είναι ακόμη στην αρχή της θητείας της».

Η ίδια στη διάρκεια της συνέντευξής στην στο politico.eu τόνισε επανειλημμένα ότι δεν πρέπει να την παρουσιάσουν ως ηρωίδα. Ο ρόλος της στη διαδικασία μεταρρύθμισης της Ελλάδας προϋποθέτει να μην τραβά πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

Σχόλια