default-image

Η άγρια ομορφιά των κυμάτων "γλείφει" τον Κερατόκαμπο

Κρήτη
Η άγρια ομορφιά των κυμάτων "γλείφει" τον Κερατόκαμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν και αρκετά προβλήματα από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, δημιούργησαν και όμορφες εικόνες με πρωταγωνιστές... τα κύματα.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα από τον παραθαλάσσιο οικισμό του Κερατοκάμπου του Δήμου Βιάννου.

Η μανία των κυμάτων άγρια και συνάμα τέτοια, που σκάνε μόλις μία ανάσα από τα τουριστικά μαγαζιά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.

Οι ντόπιοι βέβαια και οι κάτοικοι της Βιάννου γνωρίζουν ότι η εικόνα από τη μανιασμένη και φουρτουνιασμένη θάλασσα και τα κύματα που ξεπηδούν και "γλείφουν" σπίτια και καταστήματα, πού παραμένουν κλειστά το χειμώνα, είναι γνωστή,  δεν παύει όμως να αποτελεί ένα άγριας ομορφιάς σκηνικό, ταξιδεύοντας  όλους όσοι αντικρίζουν τέτοιες εικόνες.

Δείτε ένα σχετικό video που ανάρτησε στο Facebook ο κ. Στέλιος Μανετάκης.

Ωστόσο εκτός από τις εικόνες η μανία των κυμάτων έχει προκαλέσει προβλήματα με την θάλασσα να απειλεί (ξανά) τον Κερατόκαμπο!

Σύμφωνα και με την Ηχώ της Βιάννου, η μελέτη ακτομηχανικής του Κερατόκαμπου στοίχειωσε, ως φαίνεται και μαζί της στοίχειωσε και ο παραλιακός οικισμός, ο οποίος απειλείται ξανά από τα μανιασμένα κύματα των ισχυρών νοτιάδων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Δημοτικού Συμβούλου-προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατόκαμπου κ. Μπάμπη Κονδυλάκη, «τα θεόρατα κύματα κατέφαγαν την ακτή από το ύψος της Λίμνης και περίπου 200 μέτρα ανατολικά προκαλώντας ζημιές στους δημοτικούς λουτήρες και ξεριζώνοντας πολλά αρμυρίκια».

Ο κ. Κονδυλάκης ενημέρωσε πάραυτα τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι από την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News