default-image

Θυελλώδεις άνεμοι "σφυροκοπούν" την Κρήτη - πότε υποχωρούν;

Κρήτη
Θυελλώδεις άνεμοι "σφυροκοπούν" την Κρήτη - πότε υποχωρούν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυελλώδεις είναι οι άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη και είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν με μικρή καθυστέρηση τα πλοία, αλλά και να δέσουν το πρωί της Παρασκευής επίσης με μικρή καθυστέρηση στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αυτό το οποίο περιμένουν οι Κρητικοί είναι η εξασθένηση των ανέμων που προκαλούν ταλαιπωρία και μικροπροβλήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΣΟ ΕΒΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Κι αν οι άνεμοι αφήνουν πίσω τους μόνο προβλήματα, τουλάχιστον οι βροχές ήταν ευπρόσδεκτες.Κι αυτό γιατί η κρητική γη δέχτηκε μεγάλο ύψος βροχής, που είχε απόλυτη ανάγκη.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη χώρα καταγράφηκαν την Πέμπτη:

Στην Απείρανθο Νάξου (49 χιλιοστά),

στο Λέντα Ηρακλείου (46 χιλιοστά),

στον Κόρωνο Νάξου (43 χιλιοστά),

στο Βαρθολομιό (40 χιλιοστά),

και στους Φούρνους (36 χιλιοστά).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Η περαιτέρω μετακίνηση του χαμηλού ανατολικότερα θα αποκαταστήσει πολύ καλές καιρικές συνθήκες από την Παρασκευή, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν, αρχικά από τα Δυτικά ενώ από το μεσημέρι της Παρασκευής θα εξασθενήσουν και στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης.

Την Παρασκευή αναμένεται και πάλι αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με αποκατάσταση καλύτερων καιρικών συνθηκών. Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, το πρωί μόνο λίγο πιο αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά του νησιού.

Εξασθένηση ανέμων

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση του να φθάνει στα 3 - 4 Μποφόρ στα δυτικά της Κρήτης, ενώ έως και τα 6 Μποφόρ θα φθάνει η ένταση τους στα ανατολικά όπου σταδιακά και εκεί θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και μετά.

Η Θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ιδιαίτερα ως προς τη μέγιστη τιμή της.

Ανοιξιάτικος ο καιρός τα Φώτα

Το Σάββατο, ημέρα των Θεοφανείων, αναμένεται να επικρατήσει πολύ καλός καιρός με Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι πολύ εξασθενημένοι με την ένταση τους, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, να μην ξεπερνά τα 1 - 2 Μποφόρ καθιστώντας τις θάλασσες γαλήνιες, ενώ και η θερμοκρασία στις θάλασσες της Κρήτης είναι περίπου στους  17 °C.

Η θερμοκρασία για το Σάββατο θα είναι σε πολύ καλά, έως και υψηλά για την εποχή επίπεδα, με την ελάχιστη γύρω στους 12°C και τη μέγιστη έως και τους 20°C.

Οι καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, μετά τα Θεοφάνεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News