Συγκλονίζει η ανθρώπινη εξομολόγηση του Γκέραρντ και της Κατερίνας

Αθλητισμός
Συγκλονίζει η ανθρώπινη εξομολόγηση του Γκέραρντ και της Κατερίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω… τον Οκτώβρη του 2007, ο Ευγένιος Γκέραρντ και η σύντροφος της ζωής του Κατερίνα, είχαν παραχωρήσει για λογαριασμό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» μία εκ βαθέων ανθρώπινη συνέντευξη από το σπίτι τους στην Ελιά. Σήμερα λίγες ώρες μετά το τελευταίο αντίο, οι μαρτυρίες από τα όσα είχαν μοιραστεί μαζί μας συγκλονίζουν!

Ο Μίστερ εκείνο το διάστημα ήταν σκάουτερ στην ΑΕΚ, είχε αποχωρήσει από τον ΟΦΗ και η πικρία του στα λόγια της συζύγου του μαρτυρά πολλά… Ο ίδιος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, το όνειρο του να γίνει πιλότος, τον ερχομό του στον ΟΦΗ, τη ζωή στην Ελιά, το κρασί του, τις βόλτες στο καφενείο του χωριού αλλά και τη σχέση του με τα τέσσερα παιδιά του…

Η Κατερίνα αναφέρεται στον τρόπο που γνωρίστηκαν, στην αγάπη του για το ποδόσφαιρο αλλά και στο γεγονός ότι οι δυσκολότερες ώρες στην κοινή τους πορεία ήταν «η μέρα που τον έδιωξαν από τον ΟΦΗ. Νόμιζα ότι τότε θα πεθάνει».

«Ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος σε μία ομάδα της Ολλανδίας, ο αδελφός μου έπαιζε ποδόσφαιρο, η μάνα και η αδελφή μου είχαν το ποδόσφαιρο στη ζωή τους. Εγώ έπαιζα μπάλα αλλά δεν ήμουν και τόσο καλός… Μετά έγινα προπονητής στη Ρόντα. Εκεί έμεινα 11 χρόνια και μετά ήρθα στην Κρήτη», εξομολογήθηκε ο Ευγένιος Γκέραρντ που  αναφέρθηκε και στο παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος. «Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω πιλότος όμως όταν πήγα στο στρατό και είδα πόσο επικίνδυνο είναι, μετά δεν ήθελα…».

Για τον ερχομό του στον ΟΦΗ αναφέρθηκε στην κρούση που του έκανε αρχικά ο Τσινός και στη επιτυχή συνάντηση που είχε με τους Βαρδινογιάννης αλλά και τον άγνωστο προορισμό της Κρήτης. «Αν κάτι θα μπορούσα να αλλάξω από το παρελθόν θα ήταν ίσως να έρθω νωρίτερα στην Κρήτη! Το παράξενο είναι ότι παλαιότερα είχα επισκεφτεί πολλά μέρη της Ελλάδας σαν τουρίστας αλλά ποτέ την Κρήτη. Όταν συμφωνήσαμε λοιπόν με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τους είπα: ναι αλλά να πάω να δω και την Κρήτη, να δω πως είναι τα πράγματα εκεί… Τώρα, δεν μπορώ να ζήσω ξανά στην Ολλανδία».

Ο Μίστερ αναφέρθηκε και στην επιλογή της Ελιάς ως μόνιμο τόπο διαμονής του. Καθισμένοι στην αυλή του σπιτιού του και απολαμβάνοντας όλο τον κάμπο μπροστά μας και το κελάιδισμα των πουλιών ήταν καταφανέστατος ο λόγος που επέλεξε μία ήρεμη και απλή ιδιωτική ζωή… «Τη διάλεξα αυτή τη ζωή! Διάλεξα την ηρεμία μου. Εδώ στο χωριό οι περισσότεροι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Εδώ ακούω τα πουλάκια, πηγαίνω στο καφενείο, μου αρέσει…». Στην ερώτηση βέβαια για το αν ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές, γέλασε… «Αυτά τα κάνουν ο Μάνος με τον Μηνά», σχολίασε αναφερόμενος στα παιδιά της συζύγου του…

Μπορεί με τις αγροτικές δουλειές να μην ασχολούνταν ο Ολλανδός όμως είχε ασχοληθεί με το κρασί του. Ο «Γεραρντάκης» όπως τον είχε βαπτίσει ο  έμπειρος δημοσιογράφος Σώτος Παιδάκης μετά τα πέντε χρόνια παρουσίας του στον ΟΦΗ, θέλησε μια φορά να κάνει δώρο στους δημοσιογράφους σε ένα τραπέζι, ένα κρασί. Οπότε ζήτησε από τον πρόεδρο τότε, Κώστα Καζανάκη να του φτιάξει μία αυτοκόλλητη μακέτα ως κρητικός «Γκεραρντάκης», να την βάλει σε κρασιά και να την δωρίσει στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης. Το τι ακολούθησε είναι γνωστό… «Μέχρι τότε δώριζα στους δημοσιογράφους ουίσκι, είπα λοιπόν να συνδυάσω το «Γκεραρντάκης» του Σώτου με το κρασί. Έγινε χαμός!» Η αλήθεια πάντως είναι ότι μας ξενάγησε στο κελάρι του, το κρασί του το γευτήκαμε και ήταν εκπληκτικό!

Μίλησε επίσης για τα παιδιά του στην Ολλανδία, τη Νάταλι και τον Φρανκ αλλά και τον Μάνο και τον Μηνά, την οικογένεια του!

Κατερίνα: Νόμιζα ότι θα πεθάνει όταν έφυγε από τον ΟΦΗ

Για τον άνθρωπο Ευγένιο Γκέραρντ είχε μιλήσει και η σύζυγος του Κατερίνα. «Ο Ευγένιος έχει γίνει κρητικός στην νοοτροπία. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολλές φορές είναι τόσο καλός που τον εκμεταλλεύονται… Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του, ίσως είναι το νούμερο ένα στη ζωή του! Λατρεύει την Κρήτη. Δεν μπορεί να ζήσει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμος. Είναι ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα αλλά και δύσκολος πολλές φορές. Έχει ιδιοτροπίες όπως κάθε άνθρωπος», είχε πει η Κατερίνα που αναφέρθηκε και στη γνωριμία τους, μετά που χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο.

«Ο μεγάλος μου γιος ο Μάνος, μου είχε ζητήσει να πάει στις Ακαδημίες του ΟΦΗ. Τον πήγα λοιπόν και εκεί γνωριστήκαμε με τον Ευγένιο… Μετά από ένα διάστημα ήμασταν μαζί. Από το 1995 και μέχρι σήμερα, 12 χρόνια τώρα». Τώρα βέβαια τα χρόνια δεν είναι 12 αλλά 22!

Η σύντροφος της ζωής του Ολλανδού μιλάει και για την δυσκολότερη στιγμή στην κοινή τους πορεία. «Ποτέ δεν θα ξεχάσω την ημέρα που τον έδιωξαν από τον ΟΦΗ, που έμαθε ότι είχε τελειώσει από τον ΟΦΗ… Πίστεψα ότι εκείνη την ημέρα θα πέθαινε… Ήταν πολύ δύσκολες ώρες… Για χρόνια ένιωθε χάλια…».  

Δείτε το video με τη σχετική συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Μαρία Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News