default-image

Mίνι υπουργικό για το Σκοπιανό - τι θα πράξει ο Καμμένος

Mίνι υπουργικό για το Σκοπιανό - τι θα πράξει ο Καμμένος

Διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή των Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά στο Μαξίμου, για το Σκοπιανό.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός και αποτελεί επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι στο παρασκήνιο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τη νέα κυβέρνηση της ΠΓΔΜ βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η σημερινή σύσκεψη έχει στόχο τον καθορισμό των επόμενων βημάτων της Αθήνας και αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για τους ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, λόγω της συμμετοχής του υπουργού Άμυνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Καμμένος: Ο ελληνικός όρος Μακεδονία πάγια εθνική θέση

Όπως ανέφερε ο κ.Καμμένος «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, την ημέρα που ο Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναγνωρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα ακολουθήσουν την οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, έκαναν τη σχετική δήλωσή τους. Υπάρχουν δυο αποφάσεις οδηγοί για το Σκοπιανό.

Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει θα συνεχιστούν. Έχω εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ. Ο κ Κοτζιάς δεν είναι απο αυτούς που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε, όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή που άλλα συμφωνούν και υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, όπως η κ. Μπακογιανννη .

Η διαπραγμάτευση θα ειναι σκληρή και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διατυπώνουν την τελική εθνική λύση.

Ο ελληνικός όρος Μακεδονία είναι μια πάγια εθνική θέση, επιμένω σε αυτή και ελπίζω οτι η λύση θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Κοτζιάς: Είμαστε υπέρ της συνννόησης

«Η χρονιά αυτή θα είναι χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν βαλτώσει, το εθνικό συμφέρον επιτάσσει λύσεις. Συζητήσαμε για τα Βαλκάνια, θέματα που σχετίζονται με Αλβανία και Σκόπια.

Σε ότι αφορά στα Σκόπια αφορούσε το ονοματολογικά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαίας χρήσης.

Είμαστε υπέρ μιας συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων με κάθε προσωπικότητα που θέλει λύσεις για να λύσουμε ένα θέμα που καταδυνάστευσε τον τόπο. Πάντα είμαι αισιόδοξος για λύση».

Πηγή: Ελαφρά στροφή Καμμένου στο Σκοπιανό: Εθνική λύση, εμπιστεύομαι τον Κοτζιά | iefimerida.gr

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο δίκτυο Euronews υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος δε θα προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση με τη στάση του στο Σκοπιανό, ενώ δεν λείπουν και οι αιχμές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Καμμένου με τον ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Στέλιο Κούλογλου να δηλώνει ότι «σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία οι βουλευτές αποφασίζουν… Φτάσαμε στο σημείο να μην αποφασίζουν τα κόμματα, αλλά ο κ. Καμμένος».

Πηγή: naftemporiki.gr - iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News