default-image

Μάθημα στο σχολείο για όσους δεν συμμετέχουν στην Πολυήμερη

Ελλάδα
Μάθημα στο σχολείο για όσους δεν συμμετέχουν στην Πολυήμερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια εγκύκλιο που έφτασε στα σχολεία όλης της χώρας επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας να βάλει τέλος σε μια τακτική που κάποιοι λένε ότι ευνοεί όσους τις ημέρες της πολυήμερης εκδρομής, επιλέγουν να έχουν χρόνο για τα ιδιαίτερα μαθήματά τους.

Αυτό συμβαίνει την ώρα που μαθητές οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική άνεση να συμμετέχουν στην εκδρομή αλλά και να έχουν ταυτόχρονα φροντιστηριακή εκπαίδευση και προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, να πρέπει μόνοι τους να αντιμετωπίζουν τις αυξημένες υποχρεώσεις για το διάβασμα.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι τις ημέρες που οι μαθητές του κάθε σχολείου βρίσκονται στην πενταήμερη εκδρομή τους, όσοι μαθητές επιλέγουν να μη συμμετέχουν θα πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο όπου θα γίνονται μαθήματα από τους καθηγητές, για την κάλυψη κενών τους επί της ύλης.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος που για δεύτερη χρονιά έχει το ίδιο περιεχόμενο, έρχεται να ανατρέψει το σχεδιασμό μαθητών που είτε επιλέγουν συνειδητά να μην πάνε στην εκδρομή για να μπορούν να μελετήσουν, είτε για οικονομικούς λόγους δε συμμετέχουν και θα προτιμούσαν να ξεκουραστούν για τις ημέρες αυτές.

Το υπουργείο όπως επισημαίνεται δεν αντιμετωπίζει ως τιμωρία όσων δεν επιλέγουν την εκδρομή, αλλά ως ιδανική συγκυρία για την ορθή προετοιμασία παιδιών που η κάλυψη φροντιστηρίων δεν είναι εύκολη ή ακόμη και δυνατή επιλογή.

Πάντως σε ότι αφορά τις πενταήμερες εκδρομές, που εγκρίνονται πλέον από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης  αν πρόκειται για επίσκεψη στο εξωτερικό, και όχι πλέον από την Περιφέρεια, τάση είναι να γίνονται σε μεγαλύτερο βαθμό εντός Ελλάδας, στηρίζοντας και την εγχώρια τουριστική οικονομία.

Όπως και πέρυσι που σε επίπεδο Κρήτης μόλις 15 σχολεία επέλεξαν προορισμό του εξωτερικού και φέτος τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η τάση αυτή επαναλαμβάνεται, με τους εκπαιδευτικούς να στηρίζουν μια τέτοια επιλογή και όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News